Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ν. Σαντορινιός: Οι θετικές νησιωτικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση ορατές στην καθημερινότητα του νησιώτη

0Karpathos r

Στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην Κάρπαθο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς του νησιού καθώς και με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακής τα οποία στελεχώνουν το Λιμεναρχείο Καρπάθου.
Αρχικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Καρπάθου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Λιμενάρχη, Υποπλοίαρχο Κασωτάκη Ευανθία αλλά και με τα στελέχη που αποτελούν την οργανική δύναμη του Λιμεναρχείου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα στελέχωσης της δομής αλλά και στην επιχειρησιακή δυνατότητα που έχει η μονάδα. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λ.Σ. για τις προσπάθειες που καταβάλουν για να φυλούν και να προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στους νησιώτες.
Στη συνέχεια, ευρεία σύσκεψη έλαβε χώρα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καρπάθου, Ηλία Λάμπρου, του Επάρχου Καρπάθου - Κάσου Γιάννη Μηνατσή, του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Νισύριου καθώς των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και Δημοτικών Συμβούλων του νησιού.
Κύριο θέμα συζήτησης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί αναφορικά με την ύδρευση. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αναγνωρίζοντας τις συγκεκριμένες ανάγκες, αναφέρθηκε στην πρόσφατη έγκριση, από το Πρόγραμμα Φιλόδημος, χρηματοδότησης έργου για την βελτίωση της ποιότητας του υδρευτικού δικτύου της Καρπάθου, ύψους 3,3εκ €, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πιθανότητα χρηματοδότησης εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης στο νησί, δυναμικότητας 1000 κ.μ. νερού.
Αναλυτικά, ακόμη, παρουσιάστηκαν τα λειτουργικά προβλήματα του λιμανιού και συζητήθηκε η επικείμενη εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μνεία επίσης έγινε για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Καρπάθου αλλά και για ζητήματα που αφορούν την βελτίωση των ακτοπλοϊκών γραμμών του νησιού.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, απευθυνόμενος στους φορείς της Τ.Α. του νησιού υπογράμμισε:
«Οι θετικές νησιωτικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση είναι πλέον ορατές στην καθημερινότητα του νησιώτη, δημιουργώντας τις βάσεις για την επανέναρξη της ανάπτυξης των νησιωτικών τόπων. Οι υποδομές αλλά και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών είναι στο επίκεντρο του πολιτικού σχεδιασμού μας έχοντας σαν σκοπό την τουριστική τόνωσή τους αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter