Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γ.Βασιλείου: Ο Φ. Κουβέλης υπέρ της παραχώρησης έξι σημείων του παραλιακού μετώπου Ελευσίνας στην ΤΑ

0Κουβέλης Βασιλείου

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, συντάχθηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελευσίνας, για την παραχώρηση και των έξι σημείων του παραλιακού μετώπου της πόλης, στην τοπική αυτοδιοίκηση. Την εξέλιξη, για την ικανοποίηση της πάγιας αυτής διεκδίκησης, μετέφερε στους πολίτες ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου, αμέσως μετά την συνάντηση-ενημέρωση που είχε με τον κ. Κουβέλη.
Ο αντιπεριφερειάρχης διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το πρόβλημα εντοπιζόταν σε δύο εκ των έξι σημείων τα οποία σήμερα είναι ανενεργά και παλαιότερα λειτουργούσαν χωρίς άδεια, ως διαλυτήρια πλοίων, γνωστά ως Σάββα και Μπακόπουλου.
Επισήμανε δε, ότι ενώ έχει αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση το σύνολο σχεδόν του παραλιακού μετώπου της ΝΑ Αττικής -αίτημα που έσπευσε να ικανοποιήσει ο πρωθυπουργός, ως προεκλογική δέσμευση- σημειώθηκε υπερβολική καθυστέρηση στην περίπτωση της Ελευσίνας. Μιας περιοχής όπου, «εξ αιτίας της ύπαρξης πλήθους βιομηχανικών και εμπορικών δραστηριοτήτων», οι πολίτες έχουν πρόσβαση μόλις σε μερικές εκατοντάδες μέτρα, στο συνολικό μήκος του παραλιακού μετώπου της.
Ο κ. Βασιλείου αναφερόμενος στην υπόθεση τόνισε ότι «και τα έξι αυτά σημεία υπάγονται στη δικαιοδοσία του ΟΛΕ. Ωστόσο με απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού, μόνο τα τέσσερα αποδόθηκαν στην τοπική αυτοδιοίκηση, στα οποία όμως έτσι και αλλιώς, οι πολίτες έχουν πρόσβαση».
Όπως ενημέρωσε και τον υπουργό, τα προαναφερόμενα δύο σημεία «εξαιρέθηκαν, παρά τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού, στην ομιλία την οποία εκφώνησε στο ειδικό Συνέδριο με θέμα την “ Ανάταξη της Δυτικής Αττικής” τον Δεκέμβρη του 2017».
Ο κ. Βασιλείου επανέλαβε τη θέση της Περιφέρειας Αττικής «να αποδοθούν και τα έξι σημεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και να μην επιτραπεί ανάλογη δραστηριότητα σε αυτά τα σημεία».
Πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, θα σηματοδοτούσε την επανάληψη των πολιτικών που υπήρξαν όλες τις προηγούμενες δεκαετίες, αποτέλεσμα των οποίων «ήταν οι πολίτες της Ελευσίνας, που η πόλη τους θα είναι και η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το έτος 2021, να συνεχίζουν να στερούνται το δικαίωμα της εξόδου τους στο θαλάσσιο μέτωπο».
Ο κ. Βασιλείου τόνισε πως ενημέρωσε τον υπουργό ότι οι πολίτες οι οποίοι επικρότησαν τη θέση του πρωθυπουργού για την απόδοση του παραλιακού μετώπου, «αναμένουν με αγωνία την δική σας παρέμβαση, για την άμεση επίλυση αυτού του ιστορικού, για την πόλη της Ελευσίνας, προβλήματος».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter