Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αντιπροσωπεία του Δήμου της Σαγκάης στο Δήμο Πειραιά

0Χωρίς τίτλο

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης υποδέχθηκε σήμερα, στο γραφείο του στο Δημαρχείο, πολυμελή αντιπροσωπεία του Δήμου της Σαγκάης, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο κ. Wu Qing. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να γίνει μια ομάδα εργασίας από τους δήμους του Πειραιά και της Σαγκάης, ώστε να πραγματοποιηθούν κοινές συνέργειες. Στη συνάντηση, από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ανδρέας Βεντούρης και Γιάννης Μελάς.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε ότι πλέον υπάρχει μία ιδιαίτερη σχέση του Πειραιά και της Κίνας, λόγω της μεγάλης επένδυσης της COSCO στο λιμάνι. Ανέφερε ότι ο Πειραιάς είναι αδελφοποιημένος με την Σαγκάη από το 1985, σημειώνοντας ότι η πρώτη κοινή ενέργεια που έκανε ο Πειραιάς και η Σαγκάη, αυτά τα 33 χρόνια, είναι η υποδοχή και η φιλοξενία της όπερας της Σαγκάης πέρυσι, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.
Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να «χτίσει» συνέργειες στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, του εμπορίου και της ναυτιλίας, όπως το επιθυμούν και οι ομόλογοί του στην Κίνα.
Ο Αντιδήμαρχος της Σαγκάης – όπως είπε - είναι ένα πολύ σημαντικό πρόσωπο μιας από τις μεγαλύτερες πόλεις και με το μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας. Μάλιστα ο κ. Μώραλης σημείωσε πως ο κ. Wu Qing, πρότεινε να επισκεφτεί αντιπροσωπεία του Δήμου ξανά την Κίνα.
Ο Δήμαρχος Πειραιά υπογράμμισε ότι συμφώνησαν να γίνει μια ομάδα εργασίας και από τις δύο πλευρές, προκειμένου να συζητηθούν πιθανές συνέργειες.
«Όπως έχουμε ξαναπεί πρέπει ο Πειραιάς να είναι εξωστρεφής, ειδικά με τις πόλεις που έχει αδελφοποιηθεί. Πρέπει να κοιτάξει προς την Κίνα, γιατί η μεγάλη επένδυση της Κίνας στη χώρα γίνεται στον Πειραιά. Ο σκοπός είναι να αποκομίσουν οι δημότες του Πειραιά αλλά και η χώρα οφέλη. Στην κατεύθυνση αυτή κάνουμε αυτές τις συζητήσεις τις οποίες και θα συνεχίσουμε», κατέληξε ο κ. Μώραλης.
Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter