Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επιστολή διαμαρτυρίας τριών ακριτικών νησιών των Δωδεκανήσων - Κλείνουν τα μοναδικά καταστήματα τραπεζών και τα μοναδικά ΑΤΜ

0ATM

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν σήμερα προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιό, με κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού, τρεις δήμαρχοι ακριτικών νησιών των Δωδεκανήσων.
Οι δήμαρχοι, Τήλου Μαρία Καμμά, Κάσου Μαρία Τσανάκη-Σορώτη και Λειψών Φώτης Μάγγος, διαμαρτύρονται διότι - όπως σημειώνουν στην επιστολή τους - «χθες και εντελώς αιφνιδιαστικά ενημερωθήκαμε ότι η τράπεζα ALPHA BANK αναστέλλει τη λειτουργία των καταστημάτων της στα τρία νησιά». Μάλιστα, όπως σημειώνεται, πρόκειται για τα «μοναδικά καταστήματα τραπεζών και τα μοναδικά ΑΤΜ».
Με άλλα λόγια, όπως αναφέρεται στην επιστολή, «στο εξής ο κάθε μικρονησιώτης θα θαλασσοδέρνεται για ώρες προκειμένου να αγοράσει ένα παράβολο των 10 ευρώ ή να πληρώσει έναν λογαριασμό ή να διεκπεραιώσει μια οποιαδήποτε απλή τραπεζική συναλλαγή».
Ενημέρωση με ένα fax
Η τράπεζα, σημειώνεται στην επιστολή, γνωστοποίησε το κλείσιμο των καταστημάτων «με ένα fax», χωρίς να έχει ενημερώσει, χωρίς να έχει εξετάσει εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης και παραπέμποντας την «εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών στα καταστήματα της Λέρου, της Καρπάθου και της Ιαλυσού Ρόδου».
Οι τράπεζες σώθηκαν από τα χρήματα των φορολογουμένων
Στην επιστολή οι τρεις δήμαρχοι υπενθυμίζουν ότι «οι τράπεζες διασώθηκαν χάρη στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών, από τα χρήματα των φορολογουμένων και με απόφαση του Κράτους. Αυτές, με τη σειρά τους, έχουν ηθική και κοινωνική υποχρέωση τούτη την ώρα να στηρίξουν τον Έλληνα πολίτη, παραμερίζοντας τις λογιστικές λογικές και τις οικονομίες κλίμακας. Αν δεν το κάνουν από μόνοι τους, θα πρέπει να τους υποχρεώσετε εσείς ως κράτος, έχετε κάθε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση».
«Θα σηκώσουμε ανάστημα»
Οι τρεις δήμαρχοι γνωστοποιούν ότι οι τοπικές κοινωνίες θα αντιταχθούν στην απόφαση της τράπεζας και ζητούν από την κυβέρνηση να σταθεί αρωγός στον αγώνα τους. «Θα σηκώσουμε ανάστημα και θα αποδείξουμε ότι ούτε κι αυτός ο αιφνιδιασμός θα σταθεί ικανός να κάμψει την αξιοπρέπεια και την ορμέμφυτη ανάγκη των νησιωτών για διαρκή διεκδίκηση» σημειώνουν και καταλήγουν: «Είμαστε φορολογούμενοι πολίτες αυτής της χώρας και απαιτούμε δίκαιη μεταχείριση. Ας έρθουν αυτοί οι κύριοι να κατοικήσουν στα νησιά μας το χειμώνα. Αν έχουν το θάρρος, εμείς τους προκαλούμε να έρθουν εδώ στο νησί χωρίς μόνιμο γιατρό, αντιμέτωποι με την εξάρτηση απ’ τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα και να έρθουν αυτοί να προστατέψουν την πατρίδα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter