Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φονικές πυρκαγιές στην Αττική: Στους 85 οι νεκροί - Δεκάδες οι τραυματίες

pyrkagies mati 12

Στους 85 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατέληξε ένας άνδρας 73 ετών, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΚΑΤ. Τα δύο νέα θύματα βρέθηκαν, στο οικόπεδο με τους 26 αγκαλιασμένους νεκρούς.

Άγνωστος παραμένει δυστυχώς ο αριθμός των αγνοουμένων.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες Τετάρτη η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών.

Οι συγγενείς των θυμάτων προσέρχονται στο εργαστήριο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην οδό Μικράς Ασίας 75 στο Γουδί (από τις 08:00 το πρωί έως και τις 20:00 μ.μ.) προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία που ακολουθείται για την ταυτοποίηση των θυμάτων, παρέχοντας τις αναγκαίες πληροφορίες προκειμένου να διευκολύνουν τις αρχές.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΕΠΥ, εξακολουθούν να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία 57 τραυματίες, εκ των οποίων οι δέκα σε ΜΕΘ, καθώς και τέσσερα παιδιά, των οποίων η κλινική εικόνα είναι καλή και ενδέχεται εντός της ημέρας να λάβουν εξιτήριο από το Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» όπου νοσηλεύονται.

Συνεχίζονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής

Εν τω μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ανατολικής Αττικής συνεχίζονται με αμείωτη ένταση από τις περιπολίες πεζοπόρων τμημάτων, τα οποία διεξάγουν έλεγχο σε υπαίθριους χώρους, αυτοκίνητα, αυλές οικιών, οικίες, οι οποίες έχουν καταστραφεί από την πυρκαγιά μερικώς ή ολικώς και όποιον άλλο χώρο μπορούν να ανευρεθούν τυχόν άτομα.

Διευκρινίζεται ότι στις οικίες οι οποίες είναι κλειστές και δεν μπορούν να εισέλθουν, προς το παρόν, δεν έχει διενεργηθεί ακόμη έλεγχος.

«Συναισθανόμενοι την αγωνία των συγγενών των αγνοουμένων, σας αναφέρουμε ότι οι έρευνες για την αναζήτηση αυτών δεν θα σταματήσουν, προτού ελεγχθούν όλοι οι χώροι και τα σημεία στα οποία εξελίχθηκε η πυρκαγιά», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Σταυρούλα Μαλλίρη.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter