Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απρόκλητη επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη

0μπουτάρης

"Ήταν μια άθλια επίθεση, όμως είμαι καλά. Έχω άριστες σχέσεις με τους πόντιους και δεν πιστεύω πως οι επιτιθέμενοι ήταν από τον ποντιακό χώρο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε τη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου", δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε στη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.
Ο κ. Μπουτάρης θα παραμείνει για νοσηλεία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης μετά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε. Θα πάρει εξιτήριο πιθανότατα αύριο.
Λίγο μετά την επίθεση, ο κ.Μπουτάρης μεταφέρθηκε στο γραφείο του στο δημαρχείο. Ωστόσο, λόγω της αδιαθεσίας που ένιωθε, αποφασίστηκε να μεταβεί σε εφημερεύον νοσοκομείο της πόλης προκειμένου να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος «καταδικάζει απερίφραστα» την επίθεση
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον αποτροπιασμό του και την απερίφραστη καταδίκη του για την φασιστικής -κατά την επιεικέστερη έκφραση- νοοτροπίας επίθεση εναντίον του δημάρχου της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη από περιθωριακά στοιχεία.
Την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης καταδίκασε ο πρωθυπουργός
Αυτοί που επιτέθηκαν στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, δεν είναι ούτε αγανακτισμένοι πολίτες, ούτε συγκεντρωμένο πλήθος. Είναι απλά ακροδεξιοί τραμπούκοι που πρέπει να βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους
Την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης καταδίκασε ο πρωθυπουργός
Δ. Τζανακόπουλος: Ντροπή για τη φασιστική επίθεση εναντίον του Γ. Μπουτάρη
Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση προς τον Γιάννη Μπουτάρη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης
Μήνυμα συμπαράστασης στον Γιάννη Μπουτάρη έστειλε ο Στ Θεοδωράκης
"Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν" αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων Γιάννης Μπουτάρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη. "Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας "σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ"." τονίζει ο κ. Θεοδωράκης
Καταδίκη της επίθεσης κατά του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη από τον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης
Την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου.
"Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.
Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει" σημειώνεται στην ανακοίνωση.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης", προστίθεται, "καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter