Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στις 19 και 20 Απριλίου το 6ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο

0panarsakeiako

«Σε έναν κόσμο που αλλάζει: Το δικαίωμα στην εκπαίδευση και η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα» είναι το θέμα του 6ου Παναρσακειακού Μαθητικού Συνεδρίου που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης.
Το συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία» που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται στην Ελλάδα με πρωτοβουλία του Ιδρύματος «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με το Ίδρυμα «Robert F. Kennedy Human Rights».
Σκοπός του συνεδρίου είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε θέματα που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον ρόλο που η εκπαίδευση μπορεί να διαδραματίσει προκειμένου να διαμορφωθεί μια νέα γενιά ανθρώπων που θα γνωρίζει πώς να αγωνίζεται έντιμα για την προάσπισή τους παγκοσμίως.
Εκτός από τους μαθητές των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ιωαννίνων και Τιράνων στο 6ο Παναρσακειακό Συνέδριο θα λάβουν μέρος ως εισηγητές και μαθητές από τα εξής σχολεία: Ελληνικό Σχολείο Ίμβρου, 8ο Γυμνάσιο και Λύκειο Χαλανδρίου, CGS-Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων, Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο, Εκπαιδευτήρια Καίσαρη, Κολλέγιο Αθηνών, Γυμνάσιο Αναβύσσου, Νέα Γενιά Ζηρίδη, τα οποία συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Λέμε την αλήθεια στην εξουσία».
Στις συνεδρίες προεδρεύουν διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί, άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, εκπρόσωποι επίσημων κοινωνικών και ανθρωπιστικών φορέων και οργανώσεων, οι οποίοι στηρίζουν το συνέδριο με εισηγήσεις και παρεμβάσεις.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε παράλληλες συνεδρίες στο κεντρικό Θέατρο, το Αμφιθέατρο και αίθουσες των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης και θα περιλαμβάνει εισηγήσεις, poster, εργαστήρια, ταινίες μικρού μήκους, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, έκθεση εικαστικού υλικού, ρητορικά αγωνίσματα, βιωματικές δράσεις.
Το Συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, καθώς και όλα τα ενδιαφερόμενα μέλη τής επιστημονικής, ερευνητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τα θέματα των εισηγήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://synedria.arsakeio.gr/

Πηγή: naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter