Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αντίστροφη μέτρηση για την προμήθεια πλωτών ασθενοφόρων

kouroublis 170112sk

Στη Ρόδο θα βρεθούν σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο υφυπουργός Νησιωτικής Πολιτικής κ. Νεκτάριος Σαντορινιός για να ανακοινώσουν την προμήθεια πλωτών ασθενοφόρων.

Συγκεκριμένα, τρία σκάφη θα είναι διαμορφωμένα να παρέχουν τις βασικές πρώτες βοήθειες και θα είναι υπό την επιχειρησιακή λειτουργία του Λιμενικού. Θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά ασθενών αλλά και για επιχειρήσεις έρευνας - διάσωσης ενώ θα έχουν ως «βάση» τα νησιά Ρόδος, Λέρος και Νάξος. Τα σκάφη θα μπορούν να κάνουν διακομιδές εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι δεν ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ.

Το πλήρωμα θα είναι λιμενικοί και θα επιβαίνουν επίσης διασώστες και γιατροί του ΕΚΑΒ. Σχετικά με το πλήρωμα του σκάφους, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διατεθούν λιμενικοί που υπηρετούν στις κατά τόπους λιμενικές Αρχές.

Η προμήθεια θα γίνει μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Κύπρος με το κόστος να ανέρχεται σε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Η διαδικασία του διαγωνισμού αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο Παρασκευή, και τα σκάφη εκτιμάται ότι θα παραδοθούν ως το τέλος του 2018.

Επιπλέον έχει δρομολογηθεί η προμήθεια 10 pick up οχημάτων για το Λιμενικό Σώμα που θα διατεθούν σε νησιά του Αιγαίου για τη μεταφορά ατόμων που βρίσκονται σε δύσβατες περιοχές

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού: «Στο πλαίσιο της πρώτης παρουσίασης της δράσης «Περίθαλψη Προσφύγων και Διακομιδές Ασθενών μέσω Θάλασσας- ΠΑΙΩΝΑΣ- που εντάσσεται στο πρόγραμμα Interreg Ελλάδα- Κύπρος και θα λάβει χώρα στο Επιμελητηρίου της Ρόδου, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα βρίσκεται, αύριο Παρασκευή, στο νησί της Ρόδου.»

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: «Η κυβέρνηση και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω της συγκεκριμένης δράσης πρόκειται να ενισχύσει το ελληνικό κράτος με τρία πλωτά ασθενοφόρα, πλήρως στελεχωμένα και με σύγχρονο εξοπλισμό, τα οποία θα δρουν στο Αιγαίο, συνεισφέροντας στην αντιμετώπιση των εκτάκτων περιστατικών που χρειάζονται διακομιδή. Κατά αυτόν τον τρόπο, συνεχίζεται έμπρακτα η συνέχιση υλοποίησης νησιωτικών πολιτικών οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση των υποδομών των νησιών και στη εμπέδωση ασφάλειας της ζωής των νησιωτών».

Πηγή: tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter