Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Π. Κουρουμπλής: «Οι γυναίκες πρωτοπορούν σε Ναυτιλία και Λιμενικό»

kouroumplis 6665

Μήνυμα επ ευκαιρία της «ημέρας της γυναίκας» αλλά και έκκληση να συγκεντρωθούν συγκεντρώσουν είδη ατομικής υγιεινής και βιβλία για τις κρατούμενες στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Π. Κουρουμπλής. Στο μήνυμα αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Tο σύνθημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα», που για πρώτη φορά ακούστηκε στη διαδήλωση 15.000 γυναικών, στη Νέα Υόρκη, το 1908, με το ψωμί να συμβολίζει την οικονομική ασφάλεια και τα τριαντάφυλλα την καλύτερη ποιότητα ζωής, σηματοδοτεί το θάρρος και την αποφασιστικότητα που χαρακτηρίζουν χρόνια τώρα τους αγώνες του γυναικείου κινήματος.
Όσο κι αν σήμερα οι αγώνες αυτοί θεωρούνται δικαιωμένοι, οι γυναίκες εξακολουθούν να παλεύουν στην πρώτη γραμμή, για την ειρήνη, για τη δημοκρατία και για τον τερματισμό των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων και των πολέμων.
Στη Ναυτιλία, και στο Λιμενικό Σώμα, οι γυναίκες έχουν παλέψει και παλεύουν συνεχώς, για να υπάρξουν στους δύο αυτούς «ανδροκρατούμενους» χώρους και τα καταφέρνουν εξαιρετικά.
Οι γυναίκες δεν χρειάζονται συγχαρητήρια και λόγια συμπαράστασης, οι γυναίκες διεκδικούν και πετυχαίνουν τα δικαιώματα τους και αυτό θα συνεχίζουν να κάνουν, είτε είναι καπετάνισσες στην Ελλάδα, εργάτριες στην Αμερική, πρόσφυγες από την Συρία, δασκάλες στην Αφρική, μητέρες, εργαζόμενες, άνεργες, ακτιβίστριες, οπουδήποτε στον κόσμο.
Η 8η Μαρτίου δεν είναι ημέρα εμπορικής κατανάλωσης. Είναι η ημέρα που αποτίνουμε φόρο τιμής στους αγώνες και στις πρωταγωνίστριες του γυναικείου κινήματος και πάνω από όλα στις γυναίκες που δεν το βάζουν κάτω και που έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν μάχες για μια καλύτερη κοινωνία.

Για το λόγο αυτό καλούμε το πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του Υπουργείου Ναυτιλίας να συγκεντρώσουν είδη ατομικής υγιεινής και βιβλία για τις κρατούμενες στις Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter