Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο Αρχηγός της Ιταλικής Ακτοφυλακής

DSC 6400.r

Ο Αρχηγός της Ιταλικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Vicenzo MELONE, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτιο ΡΑΠΤΗ, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ακτοφυλακών. Ο Αρχηγός συνοδευόταν από επιτελικά στελέχη της Ιταλικής Ακτοφυλακής, ενώ από το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο Α΄ Υπαρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος ΚΛΙΑΡΗΣ, o Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Παναγιώτης ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ, o Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος ΝΤΟΥΝΗΣ και επιτελικά στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Αρχηγείο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Αρχηγός της Ιταλικής Ακτοφυλακής, ενημερώθηκε εκτενώς, μεταξύ άλλων, για το ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών, τον υφιστάμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς και για τα θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, ενώ συζητήθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση της συνεργασίας της Ιταλικής Ακτοφυλακής με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας & Διάσωσης και στα γραφεία των Συνδέσμων του Frontex (Frontex Liaison Office).

Η διήμερη επίσκεψη της Ιταλικής Αντιπροσωπείας, ολοκληρώνεται σήμερα με συνάντηση με το πλήρωμα του Ιταλικού Περιπολικού Πλοίου, το οποίο επιχειρεί στο ανατολικό Αιγαίο, στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017», συνδράμοντας στις προσπάθειες αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών στη χώρα μας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter