Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συστήματα Θερμικών Καμερών προμηθεύεται το Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ

LS

Με απόφαση του Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκήρυξε διεθνή, ηλεκτρονικό, ανοικτό διαγωνισμό, για την αντικατάσταση 3 υφιστάμενων συστημάτων ανίχνευσης παρακολούθησης και εγκλωβισμού στόχων με θερμική κάμερα, των Περιπολικών Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ/ΛΣ 060-070-080) μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης νέων συστημάτων, συνολικής εκτιμώμενης αξίας σύμβασης τριών εκατομμυρίων ευρώ (το έργο απαλλάσσεται από ΦΠΑ). Η συγκεκριμένη δράση αναμένεται να συμβάλλει: α) στη φύλαξη των συνόρων, με άμεσα οφέλη στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, β) στην πρόληψη – καταστολή έκνομων ενεργειών, γ) στην αστυνόμευση των λιμένων, δ) στην εκτέλεση αποστολών και επιχειρήσεων.

Τα αναμενόμενα οφέλη μετά την υλοποίηση των στόχων εστιάζονται α) στη βελτίωση της ασφάλειας των θαλασσίων περιοχών, β) στην πρόληψη του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων, γ) στην ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας με τις όμορες χώρες, στους τομείς πρόληψης λαθρεμπορίου και παράνομης μετανάστευσης, δ) στην επέκταση της συνεργασίας με άλλους εμπλεκόμενους φορείς (Ελληνική Αστυνομία – Πολεμικό Ναυτικό κλπ.), ε)στην εμπέδωση περαιτέρω του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων των παραμεθορίων περιοχών.

Τα συστήματα θερμικών καμερών θα παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία και έτοιμα προς χρήση με ευθύνη και δαπάνη του αναδόχου εντός δέκα (10) μηνών από την υπογραφή της σύμβασης (στο χρόνο αυτό συμπεριλαμβάνεται και η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης).

Η σύμβαση θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας – Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις).

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών είναι η 05-12-2017 και ώρα 15:00, στη διαδικτυακή πύλη του ΕΣΗΔΗΣ. Η δε διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης θα διενεργηθεί την 13-12-2017 και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Η προσφορά και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης του ΕΣΗΔΗΣ, από την 20-10-2017 και ώρα 09:00 μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών.

Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους παρέχονται από τη ∆/νση Προμηθειών & Εποπτείας Αποθηκών (e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., fax: 2131371361) και στα τηλ. 213-137-4606/1081/4653 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επισημαίνεται ότι η Διακήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr) και στο διαδικτυακό τόπο του ΥΝΑΝΠ (www.yen.gr), ενώ συστημικά είναι διαθέσιμη στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter