Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στις 13-18/5 το 15ο East Med Yacht Show στην Μαρίνα Ζέας

east med yacht show

Παρουσιάστηκαν νωρίτερα σήμερα οι στόχοι του 15ο East Med Yacht Show, που θα διεξαχθεί από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016, στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά από το Δήμαρχο Πειραιά Γιάννης Μώραλη, τον Πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού κ. Αντώνη Στελλιάτος και τον Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών κ. Γιώργς Κολλίντζα. Όπως αναφέρθηκε βασικός στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τηδικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα.Πιο συγκεκριμένα το EAST MED YACHT SHOW αποσκοπεί στην:

α) τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.
β) αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των πλοίων αναψυχής.
γ) βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.
δ) καθιέρωση του Πειραιά σαν μόνιμο και συνεχή τουριστικό προορισμό.
ε) ανάπτυξη του δείκτη της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το ποιοτικό και εξειδικευμένο στοιχείο του θαλάσσιου τουρισμού.
στ) δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς.
ζ) διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλους ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται με σεβασμό και σοβαρότητα στην Ελληνική Τουριστική Αγορά.

Τρία σκέλη θα αποτελούν τον κορμό της έκθεσης:

• Έκθεση σκαφών: 60 και πλέον σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ και του ΣΙΤΕΣΑΠ, επανδρωμένα Motor Yachts, Sailing Yachts, Catamaran & Bareboats, καλύπτοντας όλo το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση και προς πώληση στην ελληνική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο. Το τμήμα αυτό θα είναι επισκέψιμο μόνο από τους επαγγελματίες του κλάδου.

• Περίπτερα εκθετών: 30 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών ναύλωσης σκαφών (τουριστικών πρακτόρων και ναυλομεσιτών), καθώς και εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό.

• Παράλληλες εκδηλώσεις: θεματικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους επισκέπτες-επαγγελματίες του κλάδου, και πολιτιστικές εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό με τη συνεργασία του Δήμου.

Η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και το GREEK ECONOMIC FORUM.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter