Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δράσεις για την ανακούφιση προσφύγων και νησιωτών ανακοινώνει η κυβέρνηση

prosfygiki krisi 1

Διυπουργική σύσκεψη υπό την πρωθυπουργό Βασιλική Θάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτης προτεραιότητας το ζήτημα του προσφυγικού και επικεντρώνει τις προσπάθειές της στο χειρισμό των μεταναστευτικών ροών. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η κ. Θάνου πρόκειται να ανακοινώσει δράσεις για την ανακούφιση των προσφύγων και των κατοίκων των νησιών.

Ο κ. Μουζάλας συμμετείχε στην άτυπη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και αποχωρώντας ανέφερε ότι τα μέτρα θα έχουν στόχο, μέσα σε σύντομο χρόνο -σε ανθρώπινα χρονικά πλαίσια-, να νοιώσουν οι πρόσφυγες και οι κάτοικοι των νησιών μία βελτίωση για την κατάσταση που βιώνουν.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα αποφευχθεί η κρίση» δήλωσε ο κ. Μουζάλας, τονίζοντας ότι η επίλυση του προσφυγικού προβλήματος απαιτεί την άμεση παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανακούφιση των πληθυσμών και υπογράμμισε ότι το ζήτημα πρέπει να διεθνοποιηθεί σε επίπεδο ΟΗΕ.

Όπως σημείωσε ο υπουργός, ασφαλώς, μία υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει το προσφυγικό ζήτημα, υπογράμμισε, όμως, ότι τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κ. Θάνου θα είναι πολύ συγκεκριμένα για τη βελτίωση των συνθηκών.

Ο ίδιος ανέφερε ότι στην επόμενη ώρα θα έχει συνάντηση με την ΚΕΔΕ ώστε να υπάρξει συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση προετοιμάζει τις θέσεις που θα παρουσιάζει κατά τη Σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών στις 14 του μηνός.

Επιπλέον, ο Γ.Μουζάλας πρόκειται να συνοδέψει κλιμάκιο της Κομισιόν, στο οποίο συμμετέχει και ο επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος στην Κω την Πέμπτη.

 

Πηγή: www.in.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter