Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επίσκεψη του Γαλλικού Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης (INHES) στο Αρχηγείο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ

LS

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/05/2015 επίσκεψη εκατόν τριάντα πέντε (135) ανωτάτων στελεχών του Γαλλικού Κράτους οι οποίοι συμμετέχουν σε προγράμματα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης (INHES), στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο πλαίσιο εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ελλάδα, κατά το χρονικό διάστημα 17-21 Μαϊου. Ο γενικότερος σκοπός του εν λόγω ταξιδιού είναι η ενημέρωση των εν λόγω στελεχών ως προς τον τρόπο λειτουργίας των θεσμών ασφάλειας και δικαιοσύνης στη χώρα μας, σε σχέση με τις υφιστάμενες προκλήσεις και κινδύνους, ενώ οι προγραμματισμένες επισκέψεις σε Αρχές και φορείς πραγματοποιούνται στους τομείς δικαιοσύνης, πολιτικής προστασίας, προστασίας των θαλασσίων συνόρων, οργανωμένου εγκλήματος και τρομοκρατίας, διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και νομοπαρασκευής εν καιρώ κρίσης.

Σημειώνεται ότι το Γαλλικό Ινστιτούτο Ανωτέρων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης (INHES), αποτελεί νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου που υπάγεται στον Πρωθυπουργό της οικείας χώρας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρής Δρίτσας και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Ακολούθησε σχετική ενημέρωση από τον Διευθυντή Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Υποναύαρχο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Ιωάννη Καραγεωργόπουλο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε παρουσίαση με θεματικό αντικείμενο τη δια θαλάσσης μετανάστευση και το έργο του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, όπως επίσης το ρόλο και τις επιχειρήσεις της FRONTEX.
Με το πέρας της παρουσίασης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εν λόγω στελεχών σε Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο ελλιμενίζεται πέριξ του κτιρίου του Αρχηγείου Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Τέλος, ο Διευθυντής Σπουδών του Γαλλικού Ινστιτούτου Ανωτέρων Μελετών Ασφάλειας και Δικαιοσύνης (INHES) κ. Cyri Lle Schott, ευχαρίστησε από πλευράς του, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδωρή Δρίτσα και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αθανάσιο Αθανασόπουλο, για τη θερμή φιλοξενία και τη διεξοδική ενημέρωση που παρασχέθηκε στα ανωτέρω στελέχη σε θέματα αρμοδιότητας του Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter