Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

I.Πλακιωτάκης: Παρουσιάστηκε πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων εργασίας στο λιανικό εμπόριο

plakiotakis korkidis 1

Ιδιαίτερης σημασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων ηλικίας μεταξύ 18-24 ετών, προσλαμβάνει η παρουσίαση του προγράμματος για την Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στο τομέα του Λιανικού Εμπορίου το οποίο ξεκινάει άμεσα μέσω σύμπραξης της ΕΣΕΕ με την ειδική υπηρεσία εφαρμογής συγχρηματοδοτούμενων ενεργειών από το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε νωρίτερα σήμερα και από την πλευρά του ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Πλακιωτάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι το εν λόγω πρόγραμμα έρχεται να καλύψει εκτενώς την αγορά με βασικό στόχο τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Μάλιστα τόνισε ότι δε θα υπάρξει κανένα κενό μεταξύ των επιχειρησιακών προγραμμάτων καθώς παλιό και νέο ΕΣΠΑ έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσουν διαδοχικά χωρίς καθυστερήσεις αναφέροντας ότι η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις χαρακτηριζόμενες ως εμπροσθοβαρείς.

Στη σημασία του προγράμματος αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, ο οποίος δεν απέφυγε να κάνει και πολιτική δήλωση ελέω των εξελίξεων εκφράζοντας την ευχή οι βουλευτές να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να γράψουν ιστορία, όχι να τους γράψει η ιστορία.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ επίσης στο ίδιο πολιτικό πλαίσιο δήλωσε ότι οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις της τελευταίας 5ετίας δημιούργησαν πτώση του τζίρου στην αγορά, όχι λόγω της οικονομικής αδυναμίας ,αλλά λόγω της πολιτικής κατάστασης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter