Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δωρεά δέκα φουσκωτών σκαφών στο Λ.Σ. από το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος

epis5

Τελετή παραλαβής 10 ταχύπλοων φουσκωτών σκαφών, που αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θα διατεθούν στο στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.


Πρόκειται για δέκα ταχύπλοα σκάφη, πνευστού τύπου, μήκους 10,35 μέτρων, τύπου SYSTEM 33 και ιπποδύναμης 2Χ250 HP των οποίων ο σχεδιασμός είναι σύμφωνος με ειδικά πρότυπα και απαιτήσεις ασφάλειας.
Τα συγκεκριμένα περιπολικά σκάφη αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος το τελευταίο διάστημα, συμβάλλοντας στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την εκπλήρωση της αποστολής του. Θα διατεθούν κατά κύριο λόγο στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και σε τομείς όπως η Έρευνα και Διάσωση, οι επιχειρήσεις δίωξης ναρκωτικών και πάταξης λαθρεμπορίου καθώς και στην επιβολή των κανονισμών για την αλιεία.
Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου μεταξύ άλλων ευχαρίστησε το Ίδρυμα Νιάρχου για τη μεγάλη προσφορά του απευθύνοντας προτροπή σε όσους έχουν τη δυνατότητα, να προσφέρουν στο πολύπλευρο και σημαντικό έργο που κάνει το Λιμενικό Σώμα. Στο ρόλο που θα κληθούν να διαδραματίσουν αναφέρθηκε και ο αρχηγός του Λ.Σ. αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος ενώ από την πλευρά του Ιδρύματος το μέλος του δ.σ. Γ. Αγουρίδης αναφέρθηκε στο το έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξουν μιμητές οι οποίοι σε αυτή τη δύσκολη εποχή θα βοηθήσουν το Λιμενικό Σώμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter