Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρουσιάστηκε η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ΕΒΕΠ

PLAKIOTAKIS-09

Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς παρουσιάστηκε επίσημα προχθές , στο πλαίσιο της Ημερίδας: «Με την Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη και τα άλλα ψηφιακά εργαλεία, το Ε.Β.Ε.Π. υποστηρίζει την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα στην περιοχή του Πειραιά και αξιοποιεί τα Προγράμματα ΕΣΠΑ».

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση το Ε.Β.Ε.Π., με το έργο «Διάχυση Αποτελεσμάτων Αξιοποίησης του Εκπαιδευτικού Υλικού», που αποτελεί συνιστώσα του Προγράμματος Κατάρτισης και Πιστοποίησης Τεχνικής Ικανότητας 1.500 ανέργων των βιομηχανικών κλάδων του Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 7,7 εκ. ευρώ, με δικαιούχο το Επιμελητήριο, εκσυγχρονίζει τα ψηφιακά μέσα του.

Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη εγκαινίασε τη λειτουργία της με 9 ηλεκτρονικά βιβλία, το περιεχόμενο των οποίων έχει παραχθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Κατάρτισης και αποτέλεσε το Εκπαιδευτικό Υλικό που διδάχθηκε στους ανέργους που μετείχαν στο Πρόγραμμα, ενώ προσεχώς μπορεί να εμπλουτιστεί με e-books διαφορετικών κατευθύνσεων.

Ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Γ. Πλακιωτάκης, στον χαιρετισμό που απέστειλε, υπογράμμισε ότι, «στόχος μας δεν είναι μόνο το να διασφαλίσουμε, όσους περισσότερους κοινοτικούς πόρους μπορούμε, ώστε να βελτιώσουμε την κατάσταση των ανέργων συμπολιτών μας, που έχουν πληγεί από την κρίση, αλλά, επιπλέον, το να διευρύνουμε τον αριθμό των ωφελουμένων.

Στο πλαίσιο αυτό, προχωράμε άμεσα, σε σειρά εμπροσθοβαρών προγραμμάτων ύψους, άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία θα ωφεληθούν τουλάχιστον 145.000 συμπολίτες μας. Ο Πειραιάς και οι ευρύτερες περιοχές του, αποτελούν έναν γεωγραφικό χώρο, ο οποίος έχει πληγεί σημαντικά από την κρίση. Ας μην λησμονούμε, παραδείγματος χάριν, τη ναυπηγοεπισκευαστική βάση Περάματος. Ένας ιδιαίτερα σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων της Ζώνης, τόσο εντός, όσο και εκτός ΒΙ.ΠΑ.Σ., αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το φάσμα της σχεδόν πλήρους απραξίας».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι κ. κ. : Στ. Κομνηνός, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Γ. Λαγουδάκης, Δήμαρχος Περάματος, Γ. Γαβρίλης, Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Τ. Χατζηπέρος, Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, Κ. Ρακοβίτης, Προϊστάμενος Μονάδας Β3 ΕΥΔ ΕΠΑΕ, Τ. Νικάκη, Στέλεχος Μονάδας Β3 Ε.Υ.Δ. Ε.Π.Α.Ε., καθώς και ανώτατα Στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Β. Παπαμάρκου, Προϊστ., Δ/νσης Απασχόλησης Ο.Α.Ε.Δ., Σ. Οικονομάκου, Πρόεδρος Ε.Ε.Δ.Ε.Γ.Ε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter