Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Τήλο ο Μ. Βαρβιτσιώτης

varvitsiotis-057

Επίσκεψη στο νησί της Τήλου πραγματοποίησε χθες και σήμερα (Κυριακή) ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.


Ο κ.Βαρβιτσιώτης, συνοδευόμενος από το νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, συναντήθηκε, κατά τη διάρκεια της παραμονής του, με τη Δήμαρχο του νησιού Μαρία Καμμά- Αλιφέρη. Παράλληλα, επιθεώρησε τη Λιμενική Αρχή Τήλου και συνομίλησε με τα στελέχη της.
Χθες βράδυ ο υπουργός Ναυτιλίας συγκάλεσε διευρυμένη σύσκεψη με όλους τους τοπικούς φορείς του νησιού με κύρια θεματική την αμεσότερη συνεργασία μεταξύ τους, στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.
"Μόνο τον τελευταίο μήνα στην Τήλο είχαμε πέντε περιστατικά εντοπισμού, διάσωσης και σύλληψης παράνομων μεταναστών. Δυστυχώς, επιβεβαιώνονται οι επισημάνσεις που έχω διατυπώσει από καιρό, κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για ραγδαία αύξηση του φαινομένου, λόγω των αναταραχών στη Μέση Ανατολή " , ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε " Για αυτό και ως Προεδρεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θέσαμε όσο κανείς στους εταίρους μας το συγκεκριμένο ζήτημα, ζητώντας παράλληλα την ισότιμη συμμετοχή τους στην κατανομή των βαρών. Εξάλλου, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ελληνικό, είναι ευρωπαϊκό", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας, ο κ. Βαρβιτσιώτης, άκουσε τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας να εκφράζουν την πλήρη συμφωνία τους στην επισήμανσή του για εξεύρεση χώρου προσωρινής υποδοχής των παράνομων μεταναστών και των προσφύγων, "ώστε και να μην στοιβάζονται στο λιμάνι, πλήττοντας την τουριστική εικόνα του νησιού, αλλά και ταυτόχρονα να διασφαλίζονται οι συνθήκες μιας αξιοπρεπούς παραμονής για 24 ή 48 ώρες".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter