Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο ΕΣΠ για την Ημερίδα EcoCommerce

ESP

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιουνίου στο ΕΒΕΠ η Ημερίδα ενημέρωσης για το πρόγραμμα EcoCommerce, που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Β. Κορκίδης Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και Ν. Μανεσιώτης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, ενώ ομιλητές ήταν η κ. Α. Σαμπάνη Δ/ντρια της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, τα μέλη της γνωμοδοτικής Επιστημονικής Επιτροπής EcoCommerce κ. Δ. Γεωργακέλλος καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά και η κ. Α. Γαλάνη επιστημονική σύμβουλος και ο κ. Δ. Πρίφτης Δ/ντής του ΚΑΕΛΕ της ΕΣΕΕ και υπεύθυνος έργου.

Οι προαναφερόμενοι αναφέρθηκαν στην φιλοσοφία του προγράμματος που αφορά στην ενίσχυση των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων, έτσι ώστε να αναλάβουν δράσεις Πράσινης Επιχειρηματικότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και εστίασαν στην σημαντικότητα του σκοπού του, που είναι να βοηθηθούν οι έμποροι και να ενισχύσουν τις σχέσεις τους με τις τοπικές κοινωνίες, επιδεικνύοντας ευαισθησία στον φυσικό πλούτο της περιοχής και τις ανάγκες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Επισημαίνοντας τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει μια εμπορική επιχείρηση με την εφαρμογή του Eco-Commerce, όπως είναι η μείωση των λειτουργικών της εξόδων, η αναβάθμιση της εικόνας της στην τοπική κοινωνία, η διεύρυνση της πελατειακής της βάσης, η βελτίωση της περιβαλλοντικής της επίδοσης κ.ά., τονίστηκε η αναγκαιότητα συμμετοχής στο πρόγραμμα όσο τον δυνατόν μεγαλύτερου αριθμού μικρομεσαίων πειραϊκών εμπορικών επιχειρήσεων, χονδρικού και λιανικού εμπορίου, οι οποίες μάλιστα εφόσον δηλώσουν συμμετοχή θα τύχουν δωρεάν συμβουλευτικής
υποστήριξης, από ειδικούς συμβούλους, για την εφαρμογή των Κατευθυντήριων Γραμμών eco-commerce.

Σημειώνεται, ότι κάθε επιχείρηση που θα ολοκληρώνει το πρόγραμμα, πέραν από την πιστοποίηση και το σήμα ποιότητας που θα αποκτά, θα λαμβάνει και χρηματική επιβράβευση. Καλούνται οι πειραϊκές επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που τους δίνεται και να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον ΕΣΠ τηλ. 210 4176318 ή στην ΕΣΕΕ 210 3259200.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter