Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τιμητικός Έπαινος από τον ΥΝΑ στα στελέχη του Λ.Σ. που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών

vavritsiotis-64922

Τιμητικό έπαινο προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στην επιτυχή επιχείρηση εντοπισμού μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και την εξάρθρωση του οργανωμένου κυκλώματος διακίνησής τους, απένειμε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, σε μια λιτή εκδήλωση, υποδέχθηκε και συνεχάρη στο γραφείο του τους επικεφαλής, καθώς και όλο το ένστολο προσωπικό των Υπηρεσιών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, που απετέλεσαν τον επιχειρησιακό βραχίονα της αποστολής που οδήγησε στον εντοπισμό και κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης σε Ευρωπαϊκό έδαφος.

Στην τελετή για την απόδοση των τιμητικών επαίνων παρέστησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας, Αθανάσιος Μπούσιος, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αθανάσιος Αθανασόπουλος, καθώς η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη σύντομη ομιλία του προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, τόνισε:

«Συμμετείχατε σε μια επιχείρηση, μοναδική σε φύση και εύρος που έχει γίνει μέσα στα ελληνικά όρια. Και το σημαντικό δεν είναι μόνο η ποσότητα των ναρκωτικών που εντοπίσατε, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη που έχει εντοπιστεί ποτέ σε Ευρωπαϊκό έδαφος. Το σημαντικότερο είναι αυτό που δείξαμε διεθνώς: Ότι το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή είναι, πλέον, σε μια άλλη φάση οργάνωσης, σε μια άλλη φάση δυνατοτήτων. Και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν.

Εκείνο που θέλω να εξάρω είναι η αφοσίωσή σας στον κοινό στόχο, η συλλογική δουλειά όλων των τμημάτων όσων συμμετείχαν στην υπόθεση και, βέβαια, το υψηλό φρόνημα επαγγελματισμού που επιδείξατε. Ξέρετε πολύ καλά ότι, σε μια περίοδο που οι απολαβές όλων έχουν μειωθεί, τα γνωρίσματα αυτά κάνουν την επιτυχία ακόμη πιο σημαντική και ουσιαστική.

Θέλω να σας μεταφέρω τις ευχαριστίες του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, της Κυβέρνησης, καθώς και όλης της ελληνικής κοινωνίας. Ο ξεκάθαρος στόχος που θέσαμε από την αρχή είναι να χτυπήσουμε οργανωμένα κυκλώματα και διακινητές ναρκωτικών. Προσηλωμένοι σε αυτόν, συνεχίζουμε.

Θέλω να σας ευχαριστήσω έναν ένα και προσωπικά. Κάθε ημέρα που περνά, νιώθω όλο και μεγαλύτερη υπερηφάνεια που συνεργάζομαι με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Γι αυτό και στο πρόσωπό σας θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού. Η πλακέτα που αποδίδω σήμερα είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω. Εύχομαι να κοσμεί τα γραφεία σας και να ευδοκιμεί καθημερινά στα χρόνια της υψηλής αποστολής σας.

Τέλος, θέλω να σας ζητήσω να συνεχίσετε να υπηρετείτε και στο μέλλον, με τον ίδιο ζήλο, την πατρίδα, την ασφάλεια των συμπολιτών μας, την ασφάλεια των θαλασσών μας, την ασφάλεια των λιμανιών μας και την ασφάλεια των παιδιών μας. Από καρδιάς, ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Από την πλευρά του ο Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, απευθυνόμενος στα στελέχη του Λιμενικού, εξήρε το υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος που επέδειξαν όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, οι οποίες συμμετείχαν από κοινού, στην επιχείρηση εξάρθρωσης του οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Παράλληλα, τους ζήτησε και εκείνος με τη σειρά του να συνεχίσουν να επιτελούν τα καθήκοντά τους με την ίδια αυταπάρνηση και τον ίδιο ζήλο, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Σημειώνεται ότι τιμητικό έπαινο από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη παρέλαβαν ο Διοικητής Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ) Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ο Διοικητής Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, ο Διευθυντής Ειδικών Μονάδων Α.Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ., ο Διευθυντής Κρατικής Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και ο Διοικητής Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter