Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το ΕΒΕΠ στα Ποσειδώνια 2014

EVEP-periptero-posidonia-2014

Με ρεκόρ συμμετοχών έπεσε την περασμένη εβδομάδα η αυλαία των φετινών «Ποσειδωνίων», καθιστώντας την, ομολογουμένως, την πιο επιτυχημένη στην μακρόχρονη ιστορία της. Στη φετινή έκθεση, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του Προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος υλοποίησε την εμπνευσμένη ιδέα του εφοπλιστή καπετάν Παναγιώτη Τσάκου, το Ε.Β.Ε.Π. συμμετείχε με το περίπτερο "Hellenic Island Chambers", όπου σε χώρο 40 τ. μ., 75 ελληνικές, νησιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου των τροφίμων και ποτών είχαν την μοναδική ευκαιρία να προβάλουν στους περίπου 1800 επισκέπτες του περιπτέρου με έντυπο υλικό και δείγματα, τα τοπικά, παραδοσιακά, εκλεκτά προϊόντα τους.

Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις των Επιμελητηρίων του Πειραιά διέθεσαν, μεταξύ άλλων, ξηρούς καρπούς, λάδι, μέλι, κονιάκ, μπαχαρικά, χυμούς, αλλαντικά, ποτά, παξιμάδια, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου είδη αλιείας, μανιτάρια, σαλιγκάρια, παστέλια, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ούζο, ορχιδέες, κίτρο, αρτοποιήματα, χαλβαδόπιτες, παραδοσιακά εδέσματα, φάβα, ντοματίνια. Από το Επιμελητήριο Καβάλας εστάλησαν γλυκά, ελιές, μέλι, ούζο, λικέρ, από το Επιμελητήριο Χίου μαστίχα, καφές, μαστιχόπιτες, καλλυντικά, από το Επιμελητήριο Λέσβου ζυμαρικά, λάδι, ούζο, από το Επιμελητήριο Ζακύνθου μαντολάτο, σταφίδα, κρασί, λάδι, από το Επιμελητήριο Κέρκυρας κουμκουάτ, μαντολάτο, λάδι, μπύρα και τέλος από το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης κρασί. Μάλιστα, οι επιχειρήσεις δεν επιβαρύνθηκαν καθόλου οικονομικά, καθώς το Ε.Β.Ε.Π. κάλυψε εξ ολοκλήρου τη δαπάνη κατασκευής και διαμόρφωσης του περιπτέρου, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια τόσο για την πρωτοβουλία, όσο και για την όλη διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, αφού ευχαρίστησε με επιστολές του όλους όσοι συμμετείχαν στην εν λόγω πρωτοβουλία, επεσήμανε : «...προς μεγάλη μας ικανοποίηση, εισπράξαμε το έμπρακτο ενδιαφέρον για εξαγωγές ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων, σε αγορές όπως της Κίνας, Σιγκαπούρης, Φιλιππίνων, Ντουμπάι, Άμπου Ντάμπι, Γαλλίας και Ην. Βασιλείου, μέσω των επιχειρηματικών συναντήσεων που οργανώθηκαν εντός του περιπτέρου, γεγονός που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά, πως η ποιότητά τους είναι ευρέως γνωστή και επιθυμητή ακόμα και σε αγορές εκτός συνόρων.

Την πρωτοβουλία αυτή τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρωθυπουργός της Χώρας, κ. Α. Σαμαράς, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, κ. Ι. Τραγάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μ. Βαρβιτσιώτης, ο νέος Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γ. Μώραλης, ο καπετάν Π. Τσάκος, ο Γ. Γράτσος και άλλοι εφοπλιστές, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, ο Γερουσιαστής των ΗΠΑ, κ. Λ. Ραπτάκης, επιχειρηματίες και πλήθος κόσμου, τους οποίους και ευχαριστούμε από καρδιάς, καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν.

Το Ε.Β.Ε.Π. θα συνεχίσει να είναι πολύτιμος αρωγός και συμπαραστάτης κάθε προσπάθειας που έχει στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του για την τόνωση της Εθνικής μας Οικονομίας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter