Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΕΔΕ: To 6o Risk Management & Compliance Forum

eede

To 6o Risk Management & Compliance Forum θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου 2014 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών και το Professional Risk Managers International Association (PRMIA).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αποτελέσει πεδίο ανταλλαγής εμπειριών, τεχνογνωσίας και προβληματισμών που σχετίζονται με τους τομείς της διαχείρισης κινδύνων και της συμμόρφωσης στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Εκπρόσωποι επιχειρήσεων, τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών, κανονιστικών αρχών, θεσμικών εταίρων, συμβουλευτικών εταιριών και προμηθευτών πληροφορικής τεχνολογίας θα παρουσιάσουν και θα αναλύσουν την παρούσα κατάσταση, τις εξελίξεις, τις νέες τάσεις και το ρόλο της διαχείρισης κινδύνων και της κανονιστικής συμμόρφωσης, όχι μόνο στον ελληνικό αλλά και στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό τομέα.

Ειδικότερα, το forum περιλαμβάνει τις ακόλουθες ενότητες:

Διαχείριση Προβληματικών Απαιτήσεων (Troubled Asset Management):
Μεθοδολογίες, μοντέλα και στρατηγικές για την αποτελεσματική διαχείριση των απαιτήσεων σε καθυστέρηση και την αξιοποίησή τους για την βελτιστοποίηση του υπολογισμού των κινδύνων στις Τράπεζες.
Νέο Εποπτικό Πλαίσιο για Κεφαλαιακή Επάρκεια (CRD IV) και Stress Tests:
Οι βασικές αλλαγές που εισάγει το νέο εποπτικό πλαίσιο Βασιλεία ΙΙΙ καθώς και οι νέες προκλήσεις και στόχοι από την εφαρμογή του. Η αναγκαιότητα δυναμικών προσομοιώσεων εναλλακτικών επιχειρηματικών στρατηγικών, παραμέτρων και συνθηκών αγοράς (stress test) και πως αυτά χρησιμεύουν στη λήψη αποφάσεων στους Τραπεζικούς Οργανισμούς.
Εταιρική Διακυβέρνηση / Διακυβέρνηση Διαχείρισης Κινδύνων και Διάθεση Ανάληψης Κινδύνων (Risk Appetite):
Εταιρική διακυβέρνηση και διακυβέρνηση κινδύνων στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές (πχ Walker review, IIF, Financial Stability Board) και τα νέα διεθνή ρυθμιστικά πλαίσια (πχ Basel III, CRD IV, Dodd Frank Act). Περιγραφή της διάθεσης ανάληψης κινδύνων και η σημασία της για τη διακυβέρνηση των κινδύνων με βάση το νέο διαμορφούμενο οικονομικό και εποπτικό περιβάλλον.

Πέραν των ενοτήτων του συνεδρίου, όπου θα γίνουν παρουσιάσεις θεμάτων που άπτονται των παραπάνω θεμάτων, ανώτατα στελέχη ελληνικών τραπεζών θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς σε θέματα διαχείρισης κινδύνων συμμετέχοντας στο panel των Chief Risk Officers.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται επίσης οι ομιλίες των κ. Χρήστου Σκλαβούνη, Προέδρου του Γενικού Συμβουλίου στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Χρήστου Γκόρτσου , Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Η εκδήλωση απευθύνεται: Στις διοικήσεις των τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών και λοιπών οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα. Σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών και ασφαλιστικών εταιρειών που έχουν την ευθύνη στους τομείς της διαχείρισης κινδύνων και της συμμόρφωσης.

Σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη πληροφορικής, οργάνωσης, treasury και οικονομικών διευθύνσεων χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Σε εταιρίες συμβούλων και εταιρίες πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό. Σε κάθε ενδιαφερόμενο για τις εξελίξεις και τις προκλήσεις στον τομέα της διαχείρισης κινδύνων και της συμμόρφωσης

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι εταιρίες: EY, Clayton Euro Risk, SAS, IBM, Qualco, Deloitte και ICAP. Χορηγοί επικοινωνίας: Direction, Med & Health, Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας, Retail Business και Manager, χορηγοί ηλεκτρονικής επικοινωνίας: Businessnews.gr, Euro2day, Sofokleousin.gr και Time TV και τηλεοπτικός χορηγός το SBC TV.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter