Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενημέρωση μαθητών για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων στη θάλασσα

sosivio-223

Η Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα, ανέλαβε προ τριετίας την πρωτοβουλία και εκπόνησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, το οποίο φέρει τον τίτλο "ΠΡΟΣΕΧΩ – ΜΑΘΑΙΝΩ – ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ".

Κύριο μέλημα υπήρξε η ουσιαστική ενημέρωση των παιδιών για τους κινδύνους που εγκυμονεί η θάλασσα, τονίζοντας τη σημασία της πρόληψης, η οποία, ως αποτέλεσμα της παιδείας, λειτουργεί σαν προστατευτική ασπίδα και ως εργαλείο γνώσης.

Το εν λόγω πρόγραμμα ξεκίνησε το 2011 και συνεχίστηκε το 2012 και το 2013. Κατά τη διάρκεια των τριών αυτών ετών, στελέχη της Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης και Κανονισμών Λιμένων έχουν επισκεφτεί περίπου 130 δημοτικά σχολεία της Αττικής και έχουν ενημερώσει συνολικά 17.500 μαθητές.

Το πρόγραμμα αποτελείται από διαδραστική οπτικοακουστική παρουσίαση με φιγούρες ηρώων από ταινίες κινουμένων σχεδίων, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορα σενάρια, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, καθώς και τρίπτυχο έντυπο με σχετικό πληροφοριακό υλικό, εικόνες και τηλέφωνα ανάγκης, χρήσιμο σε κάθε πολίτη, το οποίο διανέμεται δωρεάν στα παιδιά, μετά το πέρας της παρουσίασης.

Με τη μεθοδολογία του υπόψη προγράμματος, το οποίο σημειώνεται ότι έχει εγκριθεί από ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, παρέχεται στους συμμετέχοντες μαθητές η δυνατότητα να μάθουν παίζοντας, διασκεδάζοντας και συζητώντας τους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς στα θάλασσα και στην παραλία, προκειμένου να προληφθούν ατυχήματα, τα οποία λαμβάνουν χώρα κάθε καλοκαιρινή περίοδο. Επίσης τους δίνεται η ευκαιρία να συνειδητοποιήσουν και να εμπεδώσουν την επιτακτική ανάγκη για ένα καθαρό περιβάλλον, επισημαίνοντάς τους παράλληλα το σεβασμό που πρέπει να έχουν στην περιβαλλοντική αλυσίδα, μέρος της οποίας είναι και οι ίδιοι οι άνθρωποι.

Για το έτος 2014, ο επιδιωκόμενος σκοπός είναι η επέκταση της δράσης σε όλη την Επικράτεια, με αποστολή του οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού στις μεγαλύτερες Λιμενικές Αρχές της χώρας και την παρουσίασή του σε δημοτικά σχολεία της περιοχής τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter