Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επιμορφωτικά προγράμματα της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ

LS

Πραγματοποιείται από σήμερα Δευτέρα 12-05-2014 έως και την Τετάρτη 14-05-2014, από την Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης / Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ), το τρίτο σεμινάριο σε σειρά σε στελέχη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Λιμενικών Αρχών για θέματα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρύπανσης, στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στο εν λόγω σεμινάριο θα συμμετάσχουν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής της 1ης – 2ης και 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ στις εκπαιδεύσεις που θα ακολουθήσουν θα συμμετάσχουν στελέχη Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. των υπολοίπων Λιμενικών Αρχών της χώρας.

Σκοπός της εκπαίδευσης είναι τα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. να εμβαθύνουν στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος, τη διαδικασία επιβολής κυρώσεων και καταλογισμού δαπανών, τις διεθνείς συμβάσεις τις σχετικές με την πρόληψη ρύπανσης της θάλασσας, τον εξοπλισμό και μέσα απορρύπανσης που διαθέτει η Υπηρεσία, καθώς και κάθε άλλη απαραίτητη γνώση προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά σε περιστατικά ρύπανσης της θάλασσας από πετρέλαιο.

Επισημαίνεται ότι, οι ανωτέρω επιμορφωτικές δράσεις υλοποιούνται από στελέχη της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, τα οποία έχουν πιστοποιηθεί από το ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ ως εκπαιδευτές και έχουν ενταχθεί στο μητρώο κύριου διδακτικού προσωπικού αυτού.

Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές είναι τα πρώτα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. που έχουν ολοκληρώσει το επιμορφωτικό πρόγραμμα "Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών" με επιτυχία ενώ το εκπαιδευτικό υλικό του σεμιναρίου έχει περιβληθεί με την έγκριση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter