Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μ. Βαρβιτσιώτης: Αναγκαία η χάραξη κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής συνεργασίας με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης

P1030069

"Τραγικά περιστατικά, όπως το σημερινό, καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για χάραξη μίας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής συνεργασίας με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης και τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, όπως επίμονα ζητά η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς".


Τούτο επισημαίνει μεταξύ άλλων σε δήλωση του για το πολύνεκρο ναυάγιο σκαφών με παράνομους μετανάστες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης. Ειδικότερα η δήλωσή του έχει ως ακολούθως:
«Η σημερινή τραγωδία στη θαλάσσια περιοχή βορείως της νήσου Σάμου με τον άδικο χαμό ζωών μας συγκλονίζει βαθύτατα.
Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη και οδύνη μου για την απώλεια των ανθρωπίνων ζωών, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και μικρά παιδιά. Παρά τις συνεχείς και αδιάκοπες προσπάθειες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος για την προστασία των ανθρώπων σε κίνδυνο στη θάλασσα και συνάμα, των θαλασσίων συνόρων στη Νοτιανατολική Ευρώπη, χάνονται ανθρώπινες ζωές και αυτό αποτελεί ένα πραγματικά τραγικό γεγονός.
Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή τους τελευταίους μήνες καταβάλλει ένα τιτάνιο έργο υπηρετώντας πιστά το βασικό του δόγμα «καμία ανθρώπινη ζωή σε κίνδυνο στη θάλασσα» αντιμετωπίζοντας ένα πολυδιάστατο, αλλά και συγχρόνως ευρωπαϊκό πρόβλημα, όπως είναι αυτό της παράνομης μετανάστευσης από τη θάλασσα. Παρά τις προσπάθειες, οι σύγχρονοι "δουλέμποροι" συνεχίζουν να "θησαυρίζουν" βάζοντας σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπινες ζωές επιβιβάζοντας τους σε μικρές και ακατάλληλες βάρκες μέσα στη νύχτα στη θάλασσα του Αιγαίου.
Τραγικά περιστατικά, όπως το σημερινό, καθιστούν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη για χάραξη μίας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής συνεργασίας με σκοπό την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης και τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, όπως επίμονα ζητά η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Με αυτό το θέμα, άλλωστε, πρόκειται να ασχοληθεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, τον προσεχή Ιούνιο. Η συνεργασία και η συνέργεια είναι ο μόνος δρόμος για να δοθεί ένα τέλος σε ανάλογες καταστάσεις στα κοινά ευρωπαϊκά σύνορα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter