Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σάμος: Ανατροπή ιστιοφόρου με 60 μετανάστες

ls-skafos-6654

Ευρεία επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Δευτέρας, για τον εντοπισμό δεκάδων μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο που ανατράπηκε, ανοικτά της Σάμου.

Στο ιστιοφόρο επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα, εκ των οποίων δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους ενώ σύμφωνα με τους δύτες που συμμετέχουν στις έρευνες, υπάρχουν ακόμα επτά εγκλωβισμένοι μετανάστες.

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 4 το πρωί- ένα φορτηγό πλοίο, τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρεί και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Νωρίτερα στην περιοχή είχε φτάσει το κρουαζιερόπλοιο «ΑΔΑΜΟΡΑ», το οποίο αποδεσμεύτηκε, ενώ το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα αντικαταστάθηκε με ένα ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι.

Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες: 32 άνδρες, 3 γυναίκες και ένα παιδί, το οποίο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας με συμπτώματα υποθερμίας. Ένας ακόμα άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σάμου για προληπτικούς λόγους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter