Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

To ΕΠΕΒ εγκαινίασε την Επιχειρηματική Λέσχη του

evep-lesi-egainia

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Απριλίου 2014, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π., η εκδήλωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για τα εγκαίνια της Επιχειρηματικής Λέσχης του, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς, κ. κ. Σεραφείμ.

«Πρόκειται για μια σύζευξη δυο γενεών, της νέας γενιάς επιχειρηματιών με τους «γερουσιαστές» της επιχειρηματικότητας του Πειραιά», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς., κ. Β. Κορκίδης και συνεχίζοντας, ανέφερε πως «στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του Επιμελητηρίου μας για αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τα μέλη του και της επιθυμίας σύνδεσης της εκπαίδευσης και της απασχόλησης με τη δημιουργία ενός κόμβου νεανικής επιχειρηματικότητας, σήμερα, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε την Επιχειρηματική Λέσχη του Ε.Β.Ε.Π».

«Σκοπός του εν λόγω εντευκτηρίου - εν δυνάμει μέλη του οποίου λογίζονται όλες οι επιχειρήσεις του Ε.Β.Ε.Π. - είναι η παροχή δυνατότητας στους επιχειρηματίες και ειδικότερα στους νέους, που δεν διαθέτουν ακόμα επαγγελματική στέγη, να πραγματοποιούν συναντήσεις, να ανταλλάσσουν απόψεις, να υποδέχονται ολιγομελείς εμπορικές αποστολές και, όλα τα παραπάνω, σε ένα άνετο και λειτουργικό περιβάλλον, στον τελευταίο όροφο του κτιρίου μας που διαθέτει δωρεάν ασύρματο δίκτυο και γενικά την κατάλληλη τεχνολογική υποστήριξη» συμπλήρωσε ο κ. Β. Κορκίδης. «Το όνειρο του αείμνηστου Πρόεδρου και μέντορά μας, Γεώργιου Κασιμάτη, για τη δημιουργία της Επιχειρηματικής Λέσχης, έγινε πραγματικότητα», ολοκλήρωσε.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκης, υπογράμμισε πως «το Ε.Β.Ε.Π. προχωρεί σε καινοτόμες δραστηριότητες που υποστηρίζουν στην πράξη το θεσμό των Επιμελητηρίων. Η Επιχειρηματική Λέσχη βοηθά τους νέους ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να εισέλθουν στο στίβο της επιχειρηματικότητας».
Για την αναγκαιότητα διασύνδεσης της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας έκανε λόγο ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κων/νος Αρβανιτόπουλος, «στοχεύοντας μέχρι το 2020, τουλάχιστον το 30% των νέων να έχει παρακολουθήσει το Εθνικό Σχέδιο Μαθητείας». Eπίσης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ι. Βρούτσης, υποστήριξε ότι «το 2014 είναι το έτος επιστροφής της οικονομίας μας σε τροχιά υγιούς και βιώσιμης ανάπτυξης, αφού τα δίδυμα ελλείμματα στον προϋπολογισμό και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών έγιναν πλέον δίδυμα πλεονάσματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι δαπάνες εξωραϊσμού, διαμόρφωσης και εξοπλισμού της Λέσχης καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από χορηγίες- προσφορές μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Π. και άλλων επιχειρηματιών και έτσι δεν επιβαρύνθηκε, ούτε στο ελάχιστο, ο Επιμελητηριακός οικονομικός προϋπολογισμός. Επίσης, το χώρο κοσμούν παλαιά γραφεία, προθήκες με δείγματα του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων Πειραιώς (Χ.Ε.Π.), καθώς και αντικείμενα ιστορικών Πειραϊκών επιχειρήσεων σημαντικής συλλεκτικής αξίας, τα οποία οι ίδιες έσπευσαν να προσφέρουν με προθυμία και ανιδιοτέλεια.

Πολύ συγκινητική ήταν η στιγμή του αφιερώματος στον μακροβιότερο και προσφιλή Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Γεώργιο Κασιμάτη, καθώς η ημερομηνία -16 Απριλίου - συνέπεσε με τη συμπλήρωση ενός έτους από τον αδόκητο θάνατό του. Για την πολυετή προσφορά του στην αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού και την αφοσίωσή του στον αγώνα στήριξης της επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης του τόπου, μίλησαν ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Ε.Β.Ε.Α., κ. Κ. Μίχαλος, ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή, κ. Σ. Ξυνής και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, κ. Π. Αγνιάδης, ενώ ο γιός του, κ. Ν. Κασιμάτης, υπογράμμισε πως « ο πατέρας μου θα νοιώθει ότι οι κόποι του έπιασαν τόπο με τους άξιους συνεχιστές του έργου του». Σημειώνεται ότι, στη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου Κασιμάτη, ο Πρόεδρος του IST College, κ. Δ. Φουντουκάκος, και ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, κ. Σ. Ξυνής, προσέφεραν από δυο υποτροφίες σε 4 πειραιωτόπουλα για μεταπτυχιακές οικονομικές σπουδές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ. κ. Στ. Κομνηνός, Γεν. Γραμματέας Εμπορίου, Τ. Νεράτζης, τ. Αντιπρόεδρος Βουλής και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, Π. Μελάς, Βουλευτής Α΄ Πειραιά, Δήμαρχοι της ευρύτερης περιφέρειας Πειραιά, Πρόεδροι Επιμελητηρίων και τοπικών φορέων, ανώτατα στελέχη Υπουργείων, Νίκος Γεωργόπουλος, Πρύτανης Πανεπιστημίου Πειραιά, Γ. Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ, Καθηγητές του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, Θ. Δρίτσας, Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Γ. Μώραλης, υποψήφιοι Δήμαρχοι Πειραιά, καθώς επίσης και πλήθος εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter