Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αίτημα Μ. Βαρβιτσιώτη για Ειδική Εκλογική Αποζημίωση στα στελέχη ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ για τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές Μαΐου 2014

varvitsiotis-057

Τη συμπερίληψη των στελεχών του ΛΣ – ΕΛ. ΑΚΤ στην υπό έκδοση κοινή υπουργική απόφαση, που θα καθορίζει τους δικαιούχους, το ύψος και τον τρόπο καταβολής της ειδικής εκλογικής αποζημιώσεως, αιτήθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η κοινή υπουργική απόφαση εκδίδεται από τους Υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών και προβλέπει το ύψος και τον τρόπο καταβολής της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης στο προσωπικό του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που αποδεδειγμένα απασχολείται για την προπαρασκευή και διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος, υπαγόμενο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατά το χρόνο της δημοσίευσης των σχετικών νόμων, έλαβε στις Βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2012 και τις αντίστοιχες επαναληπτικές την ειδική εκλογική αποζημίωση. Στη συνέχεια και όταν συστήθηκε, όμως, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, το Λιμενικό Σώμα εντάχθηκε ξανά στη δομή του, χωρίς καμία άλλη αλλαγή στις αρμοδιότητες του Σώματος, όπως προβλέπεται, άλλωστε, και από το νόμο.

Επισημαίνεται, ότι το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος λαμβάνει διαχρονικά την εκλογική αποζημίωση, καθώς προγενέστερα της δημοσίευσης του σχετικού νόμου το προσωπικό του λάμβανε την αποζημίωση διότι συμμετέχει ενεργά στην προπαρασκευή και διεξαγωγή των εκάστοτε εκλογών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα στελέχη του ΛΣ εμπλέκονται στη σύνταξη εκλογικών καταλόγων για τους ναυτολογημένους ναυτικούς, τη μεταφορά δικαστικών αντιπροσώπων σε ακριτικά νησιά με τη χρήση πλωτών μέσων του ΛΣ και είναι σε θέση κατάστασης επιφυλακής στην Κεντρική, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες, καθώς, επίσης, και στις λιμενικές Αρχές για τη λήψη μέτρων τάξης και ασφάλειας στους χώρους αρμοδιότητας του.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter