Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Υγεία για όλους» από την Ε.Ε.Ε.

giatroi-toy-kosmou

Συνεχίζεται το πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους», που χρηματοδοτεί η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, αυτή τη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Νεάπολης Λακωνίας και της Ελαφονήσου.

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, υπέρηχο μαστού, καρδιογράφημα, δερματολογικό έλεγχο και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό – οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας.

Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», προσέφερε το 2013, ιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 9.000 άτομα σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Ακολουθεί αναλυτικά, το πρόγραμμα σε Ελαφόνησο και Νεάπολη, όπως διαμορφώθηκε με την υποστήριξη και την σημαντική συνδρομή τοπικών φορέων:

-Πέμπτη 3/4 : ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ- Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου
-Παρασκευή 4/4: ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ- Περιφερειακό Ιατρείο Ελαφονήσου
-Σάββατο 5/4: ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ- Πρώην κτήριο Δημαρχείου
-Κυριακή 6/4: ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ- Κέντρο Υγείας Νεάπολης
Δευτέρα 7/4: ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ- Κέντρο Υγείας Νεάπολης

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter