Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δωρεά εξοπλισμού προς τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

LS

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πραγματοποιήθηκε δωρεά εξοπλισμού από τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο και αντιπρόεδρο ΔΣ ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο προς τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών Λιμενικού Σώματος, σήμερα, στις εγκαταστάσεις της Μονάδας στον Άγιο Κοσμά. Στην παραλαβή της δωρεάς παρευρέθησαν, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος και ο Αρχηγός του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος.

Η εν λόγω δωρεά περιλαμβάνει εξειδικευμένο εξοπλισμό (ειδικές πιστολοθήκες, θήκες γεμιστήρων, φακοί κ.ά.) και ένδυση του προσωπικού, προς εκτέλεση επιχειρήσεων υψηλού κινδύνου. Ο εξοπλισμός θα αναβαθμίσει τα τεχνικά μέσα βελτιώνοντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες της ΜΥΑ/Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, χαιρέτισε την προσφορά του κ. Γιαννακόπουλου, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες είναι αξιέπαινες και αποδεικνύουν εμπράκτως τον σεβασμό στον ρόλο και την αποστολή του Λιμενικού Σώματος και ιδίως του επίλεκτου Σώματος του, αυτό της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών. Συγκεκριμένα ο Υπουργός σημείωσε ότι: «Στις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες, που οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες για το κράτος και την κοινωνία, η πρωτοβουλία σας να δωρίσετε εξοπλισμό συνολικού κόστους 50.000 ευρώ στα επίλεκτα στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, είναι αξιέπαινη. Εύχομαι η ενέργεια σας να βρει κι άλλους μιμητές. Τα στελέχη του Λιμενικού και εν γένει των Σωμάτων Ασφαλείας, επιτελούν εθνικό ρόλο και οφείλουμε όλοι να τον αναγνωρίζουμε, κάτι που εσείς σήμερα το αποδείξατε στην πράξη».

Ο Αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ., Αθανάσιος Αθανασόπουλος στον ευχαριστήριο λόγο του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι: «η ευγενική αυτή χορηγία της οικογένειας Γιαννακόπουλου, συνδράμει στο έργο της ΜΥΑ/Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καλύπτοντας, όχι μόνο τις επιχειρησιακές ανάγκες της Μονάδας αλλά και του προσωπικού της. Τα εξειδικευμένα δωρηθέντα υλικά, καλύπτουν δύο κύριους τομείς, πάνω στους οποίους είναι απαραίτητο να κινείται μία σύγχρονη Μονάδα Ειδικών Αποστολών».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος ΔΣ ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος από την πλευρά του τόνισε: «Κύριε Υπουργέ, κύριε αρχηγέ του Λιμενικού, μετά τη σημερινή επίδειξη των ανδρών του Λιμενικού Σώματος νιώθω ακόμη πιο υπερήφανος ως Έλληνας, ακόμη πιο δικαιωμένος για την επιλογή μου. Μία επιλογή που δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά το χρέος μου απέναντι στην πατρίδα. Το ύψιστο πατριωτικό καθήκον, όπως θυμάμαι από παιδάκι να μου λέει συνεχώς ο πατέρας μου Παύλος Γιαννακόπουλο. Και αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ, ακόμα περισσότερο εν μέσω οικονομικής κρίσης, που οι ανάγκες μεγαλώνουν. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα είναι παρών για το Λιμενικό Σώμα όποτε αυτό του ζητηθεί. Ευχαριστώ πολύ.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter