Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

HELMEPA: Υποτροφία στη μνήμη του Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου

kostadakopoulos-000

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA προκηρύσσει την ετήσια υποτροφία, ύψους € 15.000, στη μνήμη του αείμνηστου Επίτιμου Προέδρου της, Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου, για μεταπτυχιακές σπουδές σε περιβαλλοντικές επιστήμες, μονοετούς διάρκειας (επιπέδου Master's) για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, σε χώρα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεκτοί ως υποψήφιοι είναι νέοι/ες μέχρι 27 ετών, κάτοχοι πτυχίου Ελληνικού Α.Ε.Ι. με βαθμό τουλάχιστον "Λίαν Καλώς" (7,5) δεόντως επικυρωμένο, ενώ θα ληφθεί υπόψη και ο χρόνος απόκτησης του πτυχίου.

Άλλες απαραίτητες προϋποθέσεις για την υποβολή αίτησης είναι η προσκόμιση βεβαίωσης αποδοχής από το ξένο Πανεπιστήμιο και εγγραφής σε αυτό καθώς και πτυχίου ξένης γλώσσας ανάλογα με τη χώρα επιλογής για την πραγματοποίηση των σπουδών. Συγκεκριμένα:

Αγγλικά: Proficiency of Cambridge ή TOEFL ή IELTS
Γαλλικά: Superieur III ή Sorbonne II
Γερμανικά: Mittelstufe III
Ιταλικά: Superiore
Ισπανικά: Superiore

Η αίτηση με τα πλήρη στοιχεία του αιτούντος πρέπει να συνοδεύεται επίσης από συστατικές επιστολές από δύο καθηγητές του Α.Ε.Ι. από το οποίο ο/η υποψήφιος/α αποφοίτησε, ενώ για τους άρρενες υποψηφίους απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εκπλήρωσης των στρατιωτικών υποχρεώσεων ή αναβολής της στρατολογίας λόγω σπουδών.

Προτεραιότητα θα δοθεί σε νέους/νέες, που έχουν υπάρξει μέλη των περιβαλλοντικών προγραμμάτων «Παιδική HELMEPA» και «Ναυτίλοι».

Η αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να σταλούν μέχρι και την 20ή Μαΐου 2014 στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA, Περγάμου 5, Ν. Σμύρνη 17121 (τηλ. 210 9343088) με την ένδειξη "Υποτροφία Καπετάν Βασίλη Κ. Κωνσταντακόπουλου".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter