Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκπαίδευση στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ σε θέματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων

LS

Πραγματοποιείται σήμερα έως και την Πέμπτη η εκπαίδευση και κατάρτιση στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε θέματα θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Πρόκειται για την πρώτη από τις συνολικά τρεις εκπαιδεύσεις που θα πραγματοποιηθούν εντός του Α' εξαμήνου του 2014, από εκπαιδευμένα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εξωτερικών Συνόρων.

Οι εν λόγω εκπαιδεύσεις στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε θέματα σεβασμού και διαφύλαξης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι συνυφασμένες με την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων τους, κατά τη διαχείριση των μεικτών μεταναστευτικών ροών δια θαλάσσης και κρίνονται ως ιδιαίτερα σημαντικές, λόγω της βαρύτητας που αποδίδεται από τα ευρωπαϊκά και διεθνή fora στα θέματα αυτά, με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.

Όλα τα υπό εκπαίδευση στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπηρετούν σε Λιμενικές Αρχές όπου, τα τελευταία δύο χρόνια, εκδηλώνεται με ιδιαίτερη ένταση το φαινόμενο των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα θαλάσσια σύνορα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter