Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση ΠΝΟ – Βρούτση για το ΝΑΤ

vroutsis-2

Συνάντηση μεταξύ Διοίκησης ΠΝΟ και του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση πραγματοποιήθηκε στις 21/2/2014. Αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσαν τα θέματα που είναι αρμοδιότητας του Υπουργού Εργασίας και αφορούν το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Στην παρέμβασή του εκ μέρους της ΠΕΝΕΝ ο Γ.Γ Νίκος Κροκίδης αναφέρθηκε στην δραματική μείωση των συντάξεων, των επικουρικών αλλά και την τραγική κατάσταση των Ταμείων Πρόνοιας.

Ο Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ σημείωσε την αντίθεσή του στα μνημόνια συμφωνίας μεταξύ Υπουργείου Εργασίας και Ταμείων Πρόνοιας Αξιωματικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων τα οποία προβλέπουν τεράστια αύξηση των εισφορών και είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν άμεσα και μειώσεις των εφ' άπαξ παροχών προκειμένου να εξασφαλιστούν ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί όπως προβλέπουν τα παραπάνω μνημόνια.

Αναφορικά με τις συντάξεις σημείωσε ότι αυτές έχουν οδηγηθεί στα χρόνια των μνημονίων σε ραγδαία συρρίκνωση με αποτέλεσμα να έχουν κατρακυλήσει σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα, δημιουργώντας στους απόμαχους του κύματος σοβαρότατα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Η συνέχιση αυτής της πολιτικής όπως επιτάσσουν τα μνημόνια που επέβαλαν από κοινού τρόικα και οι μνημονιακές κυβερνήσεις οδηγούν στην φτωχοποίηση των Συνταξιούχων και των οικογενειών τους.

Ανέφερε επίσης ότι το ΝΑΤ και οι Συνταξιούχοι Ναυτικοί ήταν οι μόνοι που δέχθηκαν οριζόντια μείωση των συντάξεών τους από το πρώτο ευρώ.
Απαίτηση όλου του Ναυτεργατικού μας κόσμου, εν ενεργεία και συνταξιούχων, είναι εδώ και τώρα να τερματιστεί η καταστροφική αυτή πολιτική.

Σημείωσε ακόμη την τεράστια συμβολή και συνεισφορά που είχαν και έχουν οι Ναυτεργάτες στην χώρα, την εθνική μας οικονομία και την Ναυτιλία.

Τέλος έκανε εκτενή αναφορά στο φαινόμενο της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας που οργιάζει στον χώρο της Ναυτιλίας γεγονός που επιτείνεται από την ανυπαρξία ελέγχων των αρμόδιων οργάνων των Υπουργείων Εργασίας και Ναυτιλίας, και παρά τις διακηρύξεις της κυβέρνησης δεν λαμβάνεται το παραμικρό μέτρο με αποτέλεσμα να διογκώνεται η ανεργία στον χώρο των Ναυτεργατών και να δημιουργείται τεράστια εισφοροδιαφυγή με ολέθριες συνέπειες στο ΝΑΤ και στα άλλα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Οι εργαζόμενοι, οι ναυτεργάτες και τα συνδικάτα θα αγωνισθούν με όλες τις δυνάμεις τους για την ανατροπή των μνημονιακών κυβερνητικών πολιτικών έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πολιτική που θα στηρίζει τα αιτήματα αλλά και τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού.

Ο Υπουργός απέφυγε να απαντήσει στα κύρια ζητήματα που του τέθηκαν για την μαύρη ανασφάλιστη εργασία και τον έλεγχό της παραπέμποντας για την ευθύνη στο συναρμόδιο Υπουργείο ναυτιλίας, ενώ για την δραματική μείωση των συντάξεων είπε πως ήταν αναγκαία για να υπάρχουν συντάξεις.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter