Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Βασίλη Μιχαλολιάκου - Marwan Toubassi

mixaloliakos-44

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στο γραφείο του, στο δημαρχείο, με τον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής κ. Marwan Toubassi. Ο κ. Toubassi, κατά τη συνάντηση, πρότεινε στον κ. Μιχαλολιάκο ο Δήμος Πειραιά να αδελφοποιηθεί με αντίστοιχο δήμο της Παλαιστίνης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά προσέφερε στον Πρέσβη της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής το χρυσό μετάλλιο της πόλης και συλλεκτικά γραμματόσημα από την ειδική κυκλοφορία των Ελληνικών Ταχυδρομείων για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου.

Από την πλευρά του ο κ. Toubassi προσέφερε τον κ. Μιχαλολιάκο την πλάκα την Πρεσβείας που απεικονίζει τον Ιερό Ναό της Αναστάσεως και βιβλία για την Παλαιστίνη.

Ο Δήμαρχος κ. Μιχαλολιάκος καλωσορίζοντας τον κ. Toubassi, τόνισε:

«Κύριε Πρέσβη, εκπρόσωπε του υπερήφανου και μαχόμενου Παλαιστινιακού λαού, σας καλωσορίζουμε στο εθνικό λιμάνι της Ελλάδος, στον όμορφο Πειραιά. Τον Ελληνικό λαό και τον Παλαιστινιακό λαό συνδέουν πολλά κοινά. Ίσως να μην γνωρίζετε, ότι προέρχομαι από την κεντρική πολιτική. Ήμουν Βουλευτής για 21 χρόνια και έχω διατελέσει Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης. Καθώς έχω και μια παλαιά φιλία και συνεργασία με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά, γνωρίζω ότι θέλει ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των σχέσεων μας. Σας καλωσορίζω λοιπόν στο εθνικό μας λιμάνι και ελπίζω το μέλλον να αποδείξει, ότι οι σχέσεις μας μπορεί να γίνουν στενότερες.»

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής κ. Marwan Toubassi, σημείωσε:

«Ευχαριστώ πολύ για την υποδοχή και το θερμό καλωσόρισμά σας. Αυτό, μας κάνει να νιώθουμε ότι βρισκόμαστε στη δεύτερη πατρίδα μας. Ήρθα στην Ελλάδα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και ένιωσα ότι είμαι ανάμεσα σε φίλους και σε αδέλφια. Ένιωσα ότι οι δύο λαοί είμαστε φίλοι. Από την μία μεριά ως Παλαιστίνιος και από την άλλη ως Χριστιανός Ορθόδοξος.
Θα ήθελα να γνωρίζετε, ότι ξεκινάμε διαδικασίες αδελφοποίησης μεταξύ άλλων δήμων και δήμων της Παλαιστίνης. Αν συμφωνείτε, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία αδελφοποίησης με τον Πειραιά».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter