Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κεφαλονιά: Μέτρα ανακούφισης για τους σεισμόπληκτους

sismos-kefalonia-630x430

Χρηματοδότηση ανακατασκευής κατοικιών που έχουν υποστεί ζημιές με επιδότηση του ποσού έως και 80% από το κράτος καθώς και επιδότηση ενοικίου έως και 500 ευρώ για όσους επιλέξουν να ενοικιάσουν, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν στην σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες τα ακίνητα στην Κεφαλονιά, απαλλάσσονται για ένα χρόνο από το χαράτσι. Επίσης από κυβερνητικής πλευράς λαμβάνεται επίσης η δέσμευση ότι σε δύο μήνες θα είναι έτοιμο το λιμάνι του Ληξουρίου, το οποίο έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός, την προστασία των ανθρώπων και την αποκατάσταση των ζημιών που έχει υποστεί το νησί, σημειώνοντας ότι «Θα πρέπει πάνω απ' όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλονιά, να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι. Και γι' αυτό το λόγο σήμερα βρισκόμαστε, για να δούμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τι ακριβώς πρέπει να γίνει, πότε πρέπει να γίνει, από ποιον πρέπει να γίνει. Στο τέλος θα βγάλουμε και μία ανακοίνωση, για να έχει και ο κόσμος γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεών μας» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται στο νησί της Κεφαλονιάς ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Σωτήρη Κουρή και ενημερώθηκε για την κατάσταση στην περιοχή της Παλικής.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο Ληξούρι όπου περιηγήθηκε στο λιμάνι της πόλης.

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα ανακούφισης όλων των κατοίκων της Κεφαλονιάς και ειδικά της Παλικής που έχει υποστεί τις μεγαλύτερες ζημιές. Χρειάζεται οι άνθρωποι να αποζημιωθούν για όλες τις καταστροφές που έχουν υποστεί από τις οικοσυσκευές μέχρι και τα σπίτια. Εδώ και τώρα η κυβέρνηση θα πρέπει να νομοδοτήσει ώστε να μην υπάρχει κανένα χαράτσι και κανένας φόρος. Όλα αυτά που χρωστάνε θα πρέπει να παραγραφούν όχι μόνο για τους επόμενους μήνες, αλλά για όλο το 2014, για όλους τους πληγέντες.

Επίσης να γίνει άμεση αποκατάσταση όλων των σχολικών κτιρίων και δημιουργία των πέντε σχολικών συγκροτημάτων που έχει αποφασισθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό, αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα. Να λυθούν προβλήματα που έχουν σχέση με το νοσοκομείο, το γηροκομείο το οδικό δίκτυο και άλλες υλικές ζημιές. Ιδιαίτερο πρόβλημα το ζήτημα των μαθητών όλων των βαθμίδων και ειδικά των παιδιών που ετοιμάζονται σε δύο μήνες να δώσουν εξετάσεις και τα οποία δεν έχουν ούτε την ψυχολογική κατάσταση και στήριξη να διαβάσουν» τόνισε ο κ. Κουτζούμπας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter