Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αποστολή υλικού έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Κεφαλληνίας από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

kefalonia-seismos

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και κατόπιν προφορικού αιτήματος του Δημάρχου Κεφαλληνίας προς το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, αποστέλλεται υλικό έκτακτης ανάγκης στο σεισμόπληκτο νησί της Κεφαλονιάς.

Η αποστολή περιλαμβάνει:

· Μία (1) σκηνή οκτώ ατόμων

· Δέκα (10) σκηνές πέντε έως έξι ατόμων

· Τριάντα(30) υπνόσακους

· Τριάντα (30) υποστρώματα

· Πενήντα (50) κουβέρτες

· Δύο (2) αλυσοπρίονα, καθώς και

· Δύο (2) θαμνοκοπτικά.

Η δαπάνη μεταφοράς όλου του υλικού, που παραχωρείται στο σεισμόπληκτο νησί, θα καλυφθεί από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Αργοστολίου και Ληξουρίου, μέσω των επιβατηγών-οχηματαγωγών πλοίων ανοιχτού τύπου, διενεργείται κανονικά .

Πιο συγκεκριμένα, χθες, εξειδικευμένο τεχνικό κλιμάκιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που είχε μεταβεί στο νησί,διενεργώντας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας –Ιθάκης, πλήρη έλεγχο στις λιμενικές εγκαταστάσεις Ληξουρίου, διαπίστωσε ότι το τμήμα του προβλήτα που εξυπηρετεί την εν λόγω σύνδεση είναι απόλυτα ασφαλές για την απρόσκοπτη μεταφορά επιβατών και οχημάτων.

Επισημαίνεται ότι οι Λιμενικές Αρχές Κεφαλονιάς και Ληξουρίου είναι σε πλήρη εγρήγορση για την εξυπηρέτηση τωνκατοίκων, ενώ στο νησί έχουν μεταβεί από την προηγούμενη εβδομάδα δεκαπέντε επιπλέον στελέχη από διάφορες Λιμενικές Αρχές, καθώς και ο Περιφερειάρχης της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter