Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κεφαλονιά: Αισιόδοξες οι εκτιμήσεις των επιστημόνων για τον σεισμό

kefalonia-seismos-098

Στην εκτίμηση ότι ο σεισμός των 5,8 βαθμών που έπληξε τη Κεφαλονιά τη Κυριακή ήταν ο κύριος σεισμός, φαίνεται πως καταλήγουν οι σεισμολόγοι με βάση την μετασεισμική δραστηριότητα στο νησί, αν και τα τελικά συμπεράσματα αναμένονται αύριο όπου και συμπληρώνονται 48 ώρες από τη ισχυρή σεισμική δόνηση.

Ο καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος βρίσκεται στο νησί και παρακολουθεί από κοντά τη σεισμική ακολουθία, εξέφρασε την πεποίθηση ότι από εδώ και πέρα όλα θα «πάνε καλά», προσθέτοντας ότι «με σεισμό της τάξης των 6 βαθμών δεν υπάρχει ενδεχόμενο μετάθεσης της σεισμικής δραστηριότητας και ενεργοποίησης άλλων ρηγμάτων».

Όπως ανέφερε μάλιστα, θα ήταν καλό να υπήρχε ένας σεισμός έως 5,4 βαθμούς στην Κεφαλονιά, προκειμένου να «αποσβεστεί σιγά σιγά η σεισμική διέγερση».

Αισιόδοξος, εμφανίστηκε και ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, ο οποίος δήλωσε ότι

ο σεισμός της Κυριακής στην Κεφαλονιά ήταν ο κύριος σεισμός, προσθέτοντας ότι η μετασεισμική ακολουθία θα διαρκέσει πολλές εβδομάδες και θα περιλαμβάνει και αρκετούς ισχυρούς μετασεισμούς.

Σε ανάλογες δηλώσεις προέβη και ο διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμου Παπαδόπουλου, κατά τον οποίο, τη Τετάρτη θα είναι σε θέση οι επιστήμονες να πουν με βεβαιότητα, αν ο σεισμός των 5,8 βαθμών της Κυριακής ήταν ο κύριος, όμως ότι με βάση την εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας, όπως είπε, όλα συνηγορούν στο ότι ήταν η κύρια δόνηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter