Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Κεφαλονιά τα «Superfast 1» και «Ελ.Βενιζέλος»

superfast-0898

Δύο πλοία τα «Superfast 1» και «Ελ.Βενιζέλος» βρίσκονται στην Κεφαλονιά που πλήγηκε από ισχυρή σεισμική δόνηση προκειμένου σε αυτά να «φιλοξενηθούν» πρόσκαιρα οικογένειες του νησιού που τα σπίτια τους έχουν παρουσιάσει μεγάλες ζημιές.


Στην Κεφαλονιά βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, για να διαπιστώσει την κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών.
Ο κ. Μιχελάκης, αφού πρώτα επισκέφτηκε την περιοχή του Ληξουρίου, που έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές στην Κεφαλονιά, συμμετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρου Σπύρου, του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Σκούρτη, του Γενικού Γραμματέα πολιτικής προστασίας Πάτροκλου Γεωργιαδη, σεισμολόγων και άλλων πολιτικών προσώπων του νησιού.
«Ήρθαμε για να κάνουμε μια πρώτη καταγραφή και να προσπαθήσουμε να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα τις ζημιές. Με το που φτάσαμε στο νησί, πήγαμε κατευθείαν στο Ληξούρι, που σύμφωνα με τα στοιχεία έχει πληγεί περισσότερο από τον σεισμό. Επισκεφθήκαμε το νοσοκομείο και το γεροκομείο αλλά και διάφορες υπηρεσίες για να δούμε ακριβώς τι έχει γίνει. Υπάρχουν ζημιές άλλα ευτυχώς που το νησί άντεξε, δεν θρηνήσαμε θύματα αυτό είναι το ευχάριστο, είχαμε μόνο λίγους μικροτραυματισμούς, τα πρώτα στοιχεία δίνουν επτά άτομα τα οποία τραυματίστηκαν από πτώσεις αντικειμένων κυρίως. Τα κτίρια άντεξαν, έχουν αναφερθεί μόνο ζημιές από τις δονήσεις χωρίς να έχουμε κάτι σοβαρό. Βέβαια πρέπει να γίνουν πρώτα οι έλεγχοι για να διαπιστώσουμε την στατικότητα».
Για τον έλεγχο των κτιρίων είπε ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός μηχανικών που έρχονται από το ΤΕΕ, από την Περιφέρεια, από τον ΟΣΚ, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι έλεγχοι.
Για τον κόσμο που δεν μπορεί να μείνει στα σπίτια του, είπε ότι το Superfast 1, έχει την δυνατότητα να στεγάσει 700 άτομα. Επίσης στο νησί καταφθάνει και το «Ελ.Βενιζέλος» για τον ίδιο σκοπό.
Ο ίδιος ανακοίνωσε και τη λειτουργία τηλεφώνου ανάγκης: 2671027311. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι αποκαταστάθηκε πλήρως η υδροδότηση και η ηλεκτροδότηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter