Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αλιευτικοί ελέγχοι στην Καβάλα

LS

Κατόπιν ελέγχων που διενεργήθηκαν από Κλιμάκιο του Γραφείου Αλιείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, μεσημβρινές ώρες χθες σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές, διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:

Α) 36χρονος ερασιτέχνης αλιέας, να διενεργεί αλιεία στη θαλάσσια περιοχή Ακρ. ΒΡΑΣΙΔΑΣ Ελευθερών με ελεύθερη κατάδυση χρησιμοποιώντας παράνομα ζωντανά δολώματα του είδους «ολοθούρια» (HOLOTHURIA) σε ποσότητα που ανήρχετο σε χίλια πεντακόσια (1500) άτομα, η οποία και κατασχέθηκε.

Β) σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΡΙΑΝΗ» Καβάλας, εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ζωντανών δολωμάτων του είδους «ολοθούρια» (HOLOTHURIA), τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (4.500) ατόμων, ποσότητα μεγαλύτερης της επιτρεπόμενης των εκατόν πενήντα (150) ατόμων ανά ημέρα και ανά σκάφος.

Επιπροσθέτως, διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω αλιευτικό σκάφος δεν τηρούσε τις προβλεπόμενες, σύμφωνα με την επαγγελματική του άδεια αλιείας, προδιαγραφές, φέροντας εξωλέμβια βενζινομηχανή ιπποδύναμης 100 HP, αντί του προβλεπόμενου των 9,9HP.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, η κατασχεθείσα ποσότητα ζωντανών δολωμάτων ερρίφθη στη θάλασσα, ενώ αφαιρέθηκε η επαγγελματική άδεια αλιείας του σκάφους και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά του ερασιτέχνη αλιέα, καθώς και του κυβερνήτη του επαγγελματικού σκάφους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter