Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Μίνι βόλτα» του Τράμπ στην Β. Κορέα- Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που πάτησε στο έδαφος της

0Τραμπ Κιμ

Ιστορικής σημασίας διαστάσεις προσέλαβε ο βηματισμός του Αμερικανού προέδρου Ντ. Τράμπ στην Βόρεια Κορέα συνοδεία του ηγέτη της Κιμ Γιονγκ Ουν, σηματοδοτώντας μια θεαματική προσέγγιση με τη χώρα αυτή, μολονότι το πυρηνικό ζήτημα εξακολουθεί να δείχνει ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κέρδισε το στοίχημα, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δέχθηκε την τελευταία στιγμή την πρόσκληση που του απηύθυνε αιφνιδίως χθες Σάββατο για να τον συναντήσει σήμερα στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη (DMZ) ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, η οποία χωρίζει τα δύο κράτη από το τέλος του Πολέμου της Κορέας (1950-53).
Με την κίνηση αυτή, ο Τραμπ έγινε ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πάτησε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας. Συνοδευόμενος από τον ισχυρό άνδρα της Πιονγκγιάνγκ, ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος έκανε μερικά βήματα στο βορειοκορεατικό έδαφος, προτού σταθεί στο πλάι του Βορειοκορεάτη ηγέτη για να τους βγάλουν φωτογραφίες οι δημοσιογράφοι στην συνοριακή γραμμή.
"Είναι μια μεγάλη ημέρα για τον κόσμο", υπογράμμισε ο Τραμπ, δηλώνοντας έτοιμος να υποδεχθεί τον Κιμ στις ΗΠΑ. "Αυτό θα γίνει κάποτε", σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος πριν από την συνάντησή του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη είχε πει επίσης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου: "Ευχαρίστως θα τον καλούσα αμέσως στον Λευκό Οίκο".
Από την πλευρά του ο Κιμ εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι δυνατό να "ξεπεραστούν τα εμπόδια" χάρη στην "εξαιρετική" σχέση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter