Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανανέωσαν το μνημόνιο συνεργασίας η Αθήνα και η Σαγκάη

shanghai skyline

Τη βούληση της Αθήνας και της Σαγκάης για στενότερη συνεργασία επισφραγίζει η ανανέωση του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο Αθηνών, παρουσία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη και του Han Zheng, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής και γραμματέα της Κομματικής Επιτροπής Σαγκάης του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, ο οποίος ήταν επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας. Με το νέο μνημόνιο, η συνεργασία των δυο πόλεων διευρύνεται πέραν από τους τομείς του τουρισμού και του εμπορίου και «σε δράσεις και τομείς όπου μπορεί να υπάρξει ειλικρινής συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειριών», όπως είπε ο κ. Καμίνης.

Στην προσφώνησή του, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε την ανάγκη για σαφή χρονοδιαγράμματα και ορισμό αρμοδίων προσώπων από την κάθε πλευρά για την παρακολούθηση των τομέων συνεργασίας, με στόχο -όπως είπε- οι συμφωνίες να τελεσφορήσουν και να φέρουν θετικά αποτελέσματα.

Και ο γραμματέας της Κομματικής Επιτροπής Σαγκάης του ΚΚΚ ζήτησε εντατικοποίηση των επαφών και των ανταλλαγών επισκέψεων. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στους τομείς της επιστήμης, του πολιτισμού και του εμπορίου, επισημαίνοντας ότι η Σαγκάη είναι κέντρο μεταρρυθμίσεων και η Αθήνα κοιτίδα της δημοκρατίας και πόλος έλξης για Κινέζους τουρίστες. «Οι ανταλλαγές μεταξύ των δύο πόλεων αποτελούν οδηγό και για τις ανταλλαγές μεταξύ των δύο κρατών», τόνισε ο Κινέζος αξιωματούχος.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter