Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Σι δηλώνει έτοιμος να ενισχύσει τις σινοαμερικανικές σχέσεις από μια νέα αφετηρία μαζί με τον Ν. Τραμπ

07 130537Xi US arrival mesa

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να εργαστεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για να προωθήσει τις σινοαμερικανικές σχέσεις από μια νέα αφετηρία. Κατά τη συνάντησή του με τον Τραμπ στο θέρετρο του Αμερικανού προέδρου στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα χθες (τοπική ώρα), ο Σι δήλωσε ότι «υπάρχουν χιλιάδες λόγοι για να θέλει κάποιος να λειτουργήσουν οι σινοαμερικανικές σχέσεις και κανένας για να διασπαστούν».

Από την εξομάλυνση των σινοαμερικανικών σχέσεων πριν από 45 χρόνια, η διμερής σχέση, παρόλο που είχε σκαμπανεβάσματα, έχει σημειώσει ιστορική πρόοδο και έχει προσφέρει τεράστια οφέλη στους δύο λαούς, δήλωσε ο Σι.

Ο Κινέζος πρόεδρος δήλωσε ότι χρειάζεται πολιτική αποφασιστικότητα και ιστορικές δεσμεύσεις από τους ηγέτες και των δύο χωρών προκειμένου να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις τα επόμενα 45 χρόνια.

Παράλληλα, ο Σι προσκάλεσε τον Τραμπ να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα στο 2017. Ο Τραμπ αποδέχθηκε την πρόσκληση με ευχαρίστηση και ελπίζει να πραγματοποιήσει το ταξίδι σύντομα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter