Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γερμανία: Μεγάλο δημοσκοπικό προβάδισμα Μέρκελ, ανεβαίνουν οι Σοσιαλδημοκράτες

agkela merkel

Άνοδος κατά 3% του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD) και πτώση 2% του κεντροδεξιού μπλοκ Χριστιανοδημοκρατών - Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), το οποίο όμως προηγείται με άνω των 10 μονάδων διαφορά, καταγράφεται σε δημοσκόπηση του Ινστιτούτου dimap, η οποία διεξήχθη για λογαρισμό του πρώτου δημόσιου γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD. Εάν γίνονταν την ερχόμενη Κυριακή εκλογές οι ερωτηθέντες θα ψήφιζαν Χριστιανοδημοκράτες σε ποσοστό 35%, Σοσιαλδημοκράτες κατά 23%.

Τρίτο κόμμα παραμένει με 14% η εθνικιστική δεξιά - με έντονες ακροδεξιές τάσεις - Εναλλακτική για τη Γερμανία (ΑfD), παρά τη μείωση του ποσοστού της κατά μια ποσοστιαία μονάδα.

Οι Πράσινοι (Die Gruenen) παραμένουν σταθεροί και θα ελάμβαναν 9%.

Ακολουθούν το κόμμα «Η Αριστερά» (Die Linke) με ποσοστό 8%, το οποίο καταγράφει απώλειες της τάξεως του 1% και το κεντρώο, φιλελεύθερο Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP) με 6%, το οποίο έχει άνοδο 1%.

Οι δημοσκόποι αποδίδουν την άνοδο του SPD κατά 3 μονάδες στην επιλογή του Μάρτιν Σουλτς ως υποψήφιου καγκελάριου.

Το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι είναι νωρίς να αξιολογηθεί ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ενώ το 36% θεωρεί ότι μπορεί να τον αξιολογήσει. Από τους τελευταίους, το 87% θεωρεί ότι δεν θα είναι για το καλό της Γερμανίας, ενώ μόνο το 5% έχει αντίθετη άποψη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter