Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Περαιτέρω σύσφιξη οικονομικών σχέσεων Κίνας-Βρετανίας

jinping 000

Με τιμητικούς κανονιοβολισμούς υποδέχθηκαν στο Λονδίνο τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από την πώληση χρεογράφων της PBOC αναμένεται να κλείσουν και διμερείς συμφωνίες ύψους 30 δις στερλινών. Η κεντρική τράπεζα της Κίνας (PBOC) πραγματοποίησε την πρώτη πώληση χρέους σε κινεζικό γουάν στο εξωτερικό, εκδίδοντας στο Λονδίνο βραχυπρόθεσμα ομόλογα 30 δισ. γουάν (509 εκατ. στερλίνες).

Οι επενδύσεις στην αγορά κινεζικού χρέους στο εξωτερικό έχουν αυξηθεί τα τελευταία, καθώς το Πεκίνο προσπαθεί να προωθήσει την διεθνή χρήση του κινεζικού νομίσματος. Όπως μετέδωσαν τα Βρετανικά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης στόχος της Βρετανίας είναι πολύ σύντομα η Κίνα να αποτελέσει ένα από τους ισχυρούς εταίρους στην πρώτη πεντάδα στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας γενικότερα.

Όπως μετέδωσαν οι Financial Times, αναλυτές περιμένουν ότι η έκδοση χρέους θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την απόδοση των μελλοντικών χρεογράφων της PBOC στο Λονδίνο. Να σημειωθεί ότι η Βρετανία έχει κάνει «άνοιγμα» στο Κινεζικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter