Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γερμανία VS Ιταλίας για το άσυλο των μεταναστών

lathrometanastes-456

«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει Γερμανοί εκ Βαυαρίας και Ιταλοί αναφορικά με τους χειρισμούς των μεταναστευτικών ροών και ιδιαίτερα των διαδικασιών καταγραφής των παράνομων μεταναστών και εν συνεχεία υποβολής αιτήματος ασύλου.

Με την Ιταλία και την Ελλάδα ουσιαστικά να απαιτούν τη διάθεση μεγαλύτερων κονδυλίων για την ανάσχεση των αλλεπάλληλων κυμάτων έλευσης παράνομων μεταναστών αλλά και διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών η Γερμανία τώρα φαίνεται να αντιμετωπίζει την «πραγματικότητα» ελέω των στοιχείων που συγκεντρώνουν οι υπηρεσίες της. Το 2013 στη Γερμανία έγιναν πάνω από 126.000 αιτήσεις για άσυλο όταν στην Ιταλία έγιναν μόλις 27.930 αιτήσεις γεγονός που ώθησε το Βαυαρό υπουργός Εσωτερικών Γιοάχιμ Χέρμαν να «τα βάλει» με τους Ιταλούς για πλημμελείς διαδικασίες. Από τα στοιχεία συνάγεται ότι οι περισσότεροι των μεταναστών στοχεύουν σε χώρες όπου υπάρχει προσφορά εργασίας αλλά η Γερμανική πλευρά δεν δέχεται την εν λόγω διαπίστωση επιρρίπτοντας ευθύνες για μη ορθή εφαρμογή της συνθήκης του Δουβλίνο ΙΙ η οποία ορίζει τους κανόνες της Ε.Ε. για τη διαχείριση των προσφύγων, τα πρόσωπα που ζητούν άσυλο αποτελούν ευθύνη της χώρας στην οποία φθάνουν πρώτα.
Στο μεταξύ στις Ιταλικές ακτές διαπιστώθηκε άλλο ένα ναυάγιο πλοιαρίου με παράνομους μετανάστες ενώ στην Ελλάδα το τελευταίο μόνο τετραήμερο οι διασώσεις παράνομων μεταναστών έχουν σημειώσει ρεκόρ με τις προβλέψεις από την πλευρά της ηγεσίας του ΥΝΑ να θέλουν τις μεταναστευτικές ροές προς Ελλάδα το προσεχές διάστημα να αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter