Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δ. Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για επίτροπο στην ΕΕ

avramopoulos-23

Τον Δημήτρη Αβραμόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην Κομισιόν.


Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, "σε συνέχεια της απόφασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 16ης Ιουλίου 2014, η Κυβέρνηση ενημέρωσε με επιστολή τον νέο Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean- Claude Juncker, ότι προτείνει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο για τη θέση του Επιτρόπου στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή".
Η προώθηση Αβραμόπουλου στην θέση του Επιτρόπου, η αρμοδιότητα του οποίου θα συζητηθεί με τον Jean- Claude Juncker στις 4 Αυγούστου, σύμφωνα με εκτιμήσεις πολιτικών παρατηρητών ενδέχεται ακόμη και να οδηγήσει σε μια νέα μίνι αναδόμηση του κυβερνητικού σχηματισμού δεδομένου ότι ο κ. Αβραμόπουλος θα πρέπει να αντικατασταθεί από τη θέση του υπουργού Άμυνας στην οποία και θα παραμείνει μέχρι το Σεπτέμβρη.
Όσον αφορά στα καθήκοντα του επιτρόπου συγκλίνουσες είναι οι πληροφορίες ότι θα αναλάβει τον τομέα της μετανάστευσης καθώς το Μαξίμου φαίνεται να δίνει σημασία σε αυτό καθώς η Ελλάδα γιατί θα συνοδεύεται με νέα κονδύλια, δεδομένου το θέμα της λαθρομετανάστευσης έχει ήδη ανέβει πολύ ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ το τελευταίο εξάμηνο και Ελλάδα και Ιταλία αποτελούν χώρες «υποδοχής» παράνομων μεταναστών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter