Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πάιατ: Οι οικονομικοί δεσμοί με την Ελλάδα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας μας

0παιατ

Οι ισχυροί δεσμοί μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών, μιας σχέσης που έχει αποκτήσει στρατηγικό χαρακτήρα, αναδείχθηκαν, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, στην ψηφιακή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε η διεθνούς εμβέλειας Αμερικανική Δεξαμενή Σκέψης "Business Council for International Understanding (BCIU)" με κύριο ομιλητή τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη, μαζί με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρυ Πάιατ, και κύριο θέμα τις επενδυτικές προοπτικές και ευκαιρίες που διανοίγονται στην Ελλάδα.
Απευθυνόμενος σε ακροατήριο εκπροσώπων μεγάλων αμερικανικών εταιριών "US Fortune 500", ο κ. Φραγκογιάννης ανέπτυξε τον διεθνώς αναγνωρισμένο πλέον αποτελεσματικό και επιτυχημένο τρόπο με τον οποίο η Ελληνική Κυβέρνηση αντιμετώπισε την πανδημία του Covid-19, υπογραμμίζοντας, συναφώς, ότι η Ελλάδα αναδεικνύεται ως πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση διεθνών προκλήσεων, καθιστώντας την αξιόπιστο εταίρο και σταθερό επενδυτικό προορισμό.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι η κρίση της πανδημίας δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες ευκαιρίες στον τρόπο λειτουργίας των διεθνών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, τόνισε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς για "την επόμενη μέρα", περιγράφοντας το νέο επενδυτικό πλαίσιο και τις δυνατότητες που υφίστανται στην Ελλάδα για στρατηγικούς επενδυτές, με έμφαση στις καινοτόμες, νεοφυείς επιχειρήσεις στους τομείς, μεταξύ άλλων, της ψηφιακής οικονομίας, των ΑΠΕ και των υπηρεσιών.
Τη στρατηγική σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ και τις εξαιρετικές προοπτικές στην οικονομική συνεργασία των δύο χωρών επιβεβαίωσαν στη συνέχεια με tweet στους προσωπικούς τους λογαριασμούς τόσο ο υφυπουργός Εξωτερικών όσο και ο πρέσβης των ΗΠΑ.
"Η στρατηγική σχέση Ελλάδας - ΗΠΑ βρίσκεται στο καλύτερο σημείο των παραδοσιακά στενών σχέσεων μας" τόνισε ο κ. Φραγκογιάννης επισημαίνοντας ότι αυτή η σχέση των δύο χωρών "ενισχύει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών επενδυτών στην Ελλάδα. Παρά την κρίση του covid 19 η οικονομική διπλωματία συνεχίζει ακάθεκτη".
Από την πλευρά του, ο κ. Πάιατ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ψηφιακή στρογγυλή τράπεζα με ομιλητή τον Έλληνα υφυπουργό Εξωτερικών, τόνισε τη σημασία της "εξαιρετικής εμπορικής συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας και τις πολλές ευκαιρίες για ανάπτυξη αμφίδρομων επενδύσεων σε βασικούς τομείς" για να σημειώσει: "Καθώς η Ελλάδα αναδύεται από την άμεση κρίση του covid 19 οι οικονομικοί δεσμοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ατζέντας μας".
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter