Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε συνάντηση με τον Σι Τζιπίνγκ στη σύνοδο κορυφής της G20

0trumpxijinping

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι είχε μια «πολύ καλή» συνομιλία με τον Σι Τζιπίνγκ, επιβεβαιώνοντας ότι θα συναντηθεί με τον Κινέζο ομόλογό του στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οζάκα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα.
«Είχα μια πολύ καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον Κινέζο πρόεδρο Σι», τόνισε με tweet του ο Τραμπ, εν μέσω ενός απρόβλεπτου εμπορικού πολέμου που βρίσκονται οι δύο χώρες.
«Θα έχουμε μια μακρά συνάντηση την επόμενη εβδομάδα στην G20 στην Ιαπωνία», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα συναντηθούν πριν το πολυαναμενόμενο τετ α τετ των δύο ηγετών.
Ο Κινέζος ηγέτης από την πλευρά του δήλωσε ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Τραμπ για να ανταλλάξουν απόψεις σε θεμελιώδη ζητήματα αναφορικά με την εξέλιξη των σχέσεων Ουάσινκγτον - Πεκίνου, με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua να τονίζει ότι ο Σι επισήμανε στον ένοικο του Λευκού Οίκου ότι οι δύο πλευρές πρέπει να λύσουν τα προβλήματά τους στο εμπόριο μέσα από συνομιλίες επί ίσοις όροις.
Οι συνομιλίες στην Οσάκα θα είναι επί της ουσίας η επανέναρξη των εμπορικών διαπραγματεύσεων που σήμερα έχουν παγώσει.
Η ανακοίνωση έγινε καθώς η κυβέρνηση Τραμπ έχει απείλησε να πλήξει την Κίνα με δασμούς σε κινεζικά προϊόντα αξίας «τουλάχιστον» 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη επιβάλει δασμούς 25% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Λίγο μετά το tweet Τραμπ, ο οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κούντλοου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να συνεχίσουν τις εμπορικές συνομιλίες με την Κίνα, διευκρινίζοντας ότι οι συνομιλίες της Οζάκα θα επικεντρωθούν σε δομικές αλλαγές και την επιβολή μηχανισμών.
«Οι ΗΠΑ θέλουν τη συνέχιση των συζητήσεων για τις δομικές αλλαγές αναφορικά με την κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας, την υποχρεωτική μεταφορά τεχνολογίας, το άνοιγμα των αγορών και τους δασμούς», δήλωσε ο Κούντλοου σε συνέντευξή του στο Fox News.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter