Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμφωνία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road υπογράφουν η China Development Bank και η Standard Chartered Bank

0Λονδίνο

Η China Development Bank (CDB) και η Standard Chartered Bank υπέγραψαν συμφωνία ύψους 10 δισεκ. γιουάν (περίπου 1,6 δισεκ. δολαρίων) για τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road.
Η CDB θα διαθέσει έως 10 δισεκ. γιουάν τα επόμενα πέντε χρόνια στη Standard Chartered προκειμένου να διευκολύνει έργα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Μια ζώνη, Ένας δρόμος» (Belt and Road), σύμφωνα με ανακοίνωση της Standard Chartered Bank.
Οι τράπεζες υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας κατά την τριήμερη επίσημη επίσκεψη της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στην Κίνα, που ξεκίνησε χθες.
Η CDB είναι η μεγαλύτερη αναπτυξιακή τράπεζα της Κίνας. Πέρυσι, έθεσε σε εφαρμογή ένα ειδικό σχέδιο δανειοδότησης, ύψους 250 δισεκ. γιουάν, για να στηρίξει τη συνεργασία στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Belt and Road. Η Standard Chartered Bank, με παρουσία σε 45 αγορές κατά μήκος του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού, ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ένα σχέδιο να δαπανηθούν τουλάχιστον 20 δισεκ. δολάρια για τη χρηματοδότηση έργων στο πλαίσιο του προγράμματος Belt and Road έως τα τέλη του 2020.
Πηγή: ANA-XINHUA

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter