Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χονγκ Κονγκ: Διοργανώνει συνέδριο για την πρωτοβουλία του 'Δρόμου του Μεταξιού'

w04 142305hongkong harbor

Συνέδριο για τον δρόμο του μεταξιού (Belt and Road Initiative) συνδιοργανώνουν η Ειδική Διοικητική Περιοχή του Χονγκ Κονγκ και το Συμβούλιο Εμπορικής Ανάπτυξης του Χονγκ Κονγκ (HKTDC). Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν την επόμενη Δευτέρα και θα επικεντρωθούν στις ευκαιρίες για τις υποδομές και την Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως δήλωσαν σήμερα οι διοργανωτές. Με τίτλο: «Από το όραμα στην πράξη», το συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους από 2.500 κυβερνητικούς αξιωματούχους καθώς και εκπροσώπους διεθνών θεσμών και επιχειρηματικούς ηγέτες από χώρες και περιοχές που βρίσκονται στον δρόμο του μεταξιού, σύμφωνα με το HKTDC.

Μεγάλος αριθμός επενδυτικών σχεδίων και κατασκευών υποδομών, σχετικών με την πρωτοβουλία για τον δρόμο του μεταξιού, έχουν τεθεί σε κίνηση, αντανακλώντας το γεγονός ότι έχει διαμορφωθεί το πλαίσιο συνεργασίας για την παγκόσμια ανάπτυξη, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Βίνσεντ Λο, πρόεδρος της HKTDC. Το συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει μία πλατφόρμα ανταλλαγών, προωθώντας πιο συγκεκριμένη συνεργασία στις υποδομές και το εμπόριο, ιδιαίτερα στην περιοχή της Ένωσης των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου θα ρυθμισθούν ο διάλογος με τους αρμόδιους για τη χάραξη πολιτικών, μία σειρά συζητήσεων σε πάνελ για θέματα χρηματοδότησης, διευθέτησης των διαφορών και επιχειρηματικότητας, καθώς και συναντήσεις μεταξύ επιχειρήσεων, σύμφωνα με το HKTDC. Θα είναι η δεύτερη φορά που θα πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο συνέδριο στο Χονγκ Κονγκ, μετά από αυτό που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2016.

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter